I fokus

Här kan du läsa Inlandsbanans inlägg i debatten kring infrastruktur och regional utveckling.

« Tillbaka
22 nov - 2018

Julklappstips

Ge bort ett äventyr i julklapp. Köp ett presentkort på valfri summa som kan användas till resor på Inlandsbanan. Presentkorten köps i webbshoppen >>

Att resa med tåg är både smart och roligt. Smart för miljön och roligt då du träffar andra resenärer och har möjlighet att se dig omkring samtidigt som du är på väg.

Inlandsbanan erbjuder många och varierade resemöjligheter som kan passa den du vill ge bort ett helt eller delar av ett äventyr till: 

Tågluffa
För den som söker friheten som en tågluff innebär där du själv väljer vad du vill uppleva är Inlandsbanekortet en rekommendation. För 1 995 kronor får du hur mycket äventyr du själv vill och kan tillbringa två veckor längs Inlandsbanan och upptäcka inlandet. 

Packat och klart
För den som vill ha tryggheten av en färdigpaketerad resa där resan, boende och vissa utvalda aktiviteter ingår finns en rad olika paket beroende på intresse, här är några av de vi erbjuder:

Februari 2019:
En gninstrande vinterresa till Jokkmokks marknad där också besök på Icehotel i Jukkasjärvi ingår.

Våren 2019
Vildmarkståget valborg - Är en av tre temaresor med Vildmarkståget. Fira valborgsmässoafton i Gällivare på Dundrets topp. Resan arrangeras tillsammans med Järnvägsmuseet och sker med klassisk tåg med 1:a klassvagnar, god mat är en viktig del av upplevelsen och flera måltider erbjuds i restaurangvagn. Resan startar Gävle. Från Östersund till Jokkmokk dras vagnarna av ånglok.

Sommaren 2019: 
Temaresa Vildmarkståget- Sommartåget i resan blandas kultur, industriell historia, gudomliga vyer och läcker mat och upplever svenska Sapmi.

Inlandsbanan och Hurtigruten i kulinariska förtecken -en reseledare med mat, mathistoria och matkutur som specialitet guidar under hela resan.

Tåg så in i Norden -tar dig med på fem olika järnvägar och du ges möjlighet att utforska både Sveriges och Norges vackra landskap.

Mer inspiration: 

Här finns alla paketresor samlade >>

För att inte missa några restips följ oss på sociala medier Instagram och Facebook,  inspireras också av filmerna i vår Youtubekanal!
 

Presentkort på resa på Inlandsbanan