Jokkmokks marknad

En gnistrande vit resa till Jokkmokks Vintermarknad, Icehotel i Jukkasjärvi och andra utvalda vinterpärlor.

Jokkmokks marknad
renskiljning
Jokkmokks marknad
ren
Jokkmokks marknad
Jokkmokks marknad
Jokkmokks marknad
Polcirkeln
Jokkmokks marknad
Blåfjell stugby
Jokkmokks marknad
White tracks
Jokkmokks marknad
Icehotel
Nästa

Jokkmokks marknad

En gnistrande vit resa till Jokkmokks Vintermarknad, ICEHOTEL i Jukkasjärvi och andra utvalda vinterpärlor.

Det här är ett välplanerat och bekvämt paket för dig som vill uppleva det norrländska vinterlandet med reseledare under hela tiden. Under vinterresan på Inlandsbanan får du goda smakprov på det samiska kulturarvet genom ett innehållsrikt program.

Huvudattraktionen är den mytomspunna och mer än fyrahundra år gamla Jokkmokks marknad.

Utöver det blir det guidade turer till Icehotel i Jukkasjärvi, Jokkmokks Tenn samt Ájtte, svenskt fjäll- och samemuseum.

Pris är ej fastställt för 2020.

Gör en intresseanmälan genom att fylla i formuläret längst ner på sidan.

Program

Preliminärt program 2020

Sön 2 feb - Ankomstdag Östersund

Välkommen till vinterstaden Östersund och början på ditt äventyr! Individuell ankomst under dagen, behöver du hjälp med anslutningståg så säg till vid bokningen. I Östersund bor du bekvämt på Clarion Hotel Grand och vi rekommenderar en tidig kväll så du är utvilad inför morgondagen.

MÅN 3 feb - inlandsbanan till Kåbdalis

Efter frukost på hotellet är det en kort promenad ner till Östersund västra där tåget och reseledarna väntar. Jämtländsk landsbygd i vinterdräkt och små pittoreska byar passeras medan du njuter av en kopp kaffe ombord. I Vilhelmina äter vi lunch med utsikt över Volgsjön i vinterskrud. Tåget susar vidare genom vinterlandskapet tills vi kommer till Arvidsjaur, där vi äter vår middag. Väl framme i Kåbdalis stugby, där vi kommer att ha vår bas och bo flera nätter, blir bagaget hämtat vid hållplatsen! Stugorna är vackert belägna vid bergets fot och vi bor fyra personer i varje stuglägenhet som är fullt utrustad.

tis 4 feb - Det samiska kulturarvet i Jokkmokk

På morgonen är det dags att åka mot Jokkmokk för att lära känna orten. Väl framme fyller vi dagen med massor av möjligheter att ta in olika intryck ifrån det samiska kulturarvet. Vi besöker bland annat Jokkmokks Tenn och Ájtte fjäll- och samemuseum innan tåget tar oss tillbaka till Kåbdalis. I Kåbdalis finns restaurang för individuell middag för den som så önskar.

ONS 5 feb - ICEHOTEL

Vi vaknar i Kåbdalis och gör oss tidigt redo för en heldagsutflykt till Icehotel i Jukkasjärvi. Denna dag färdas vi med tåg och buss genom det lappländska landskapet. Framme vid Icehotel äter vi lunch i deras restaurang som ligger ett stenkast från ishotellet, en fint uppdukad lunchbuffé med lokala delikatesser och får en guidad tur med berättelser om ishotellets historia och uppkomst. För de som önskar stärka sig föreslås ett besök i Icebar. På seneftermiddagen åker vi tillbaka till Kåbdalis. Väl framme kanske ett bastubad i stugan väntar?

TORS 6 feb - Jokkmokks marknad

Efter frukost avgår tåget till Jokkmokk för idag är det dags för den riktiga höjdpunkten. Jokkmokks marknad är en av världens äldsta marknader och vi ägnar hela dagen åt denna fantastiska marknad och vinterfest, så du har god tid på dig att upptäcka allt som erbjuds. Det är aktiviteter överallt och vi tar oss mellan föreställningar, marknadsstånd och utställningar. Sevärd är bland annat renrajden som går genom marknaden och avslutas vid stora scenen. På kvällen återvänder vi till Kåbdalis för den sista natten i stugan.

FRE 7 feb - Inlandsbanan till Vilhelmina

Inlandsbanans tåg avgår på morgonen efter frukost och på väg söderut mot Vilhelmina stannar vi i Sorsele och äter lunch. I Vilhelmina bor vi bekvämt på Hotell Wilhelmina och äter en härlig avslutningsmiddag tillsammans. Passa på att nyttja hotellets relaxavdelning som har helt fantastisk utsikt. Samtidigt som jacuzzin ger total avslappning blickar man ut över Volgsjön och Blaikfjället genom de mäktiga panoramafönstren.

Lör 8 feb - Östersund

Efter frukost är det dags för den sista och avslutande etappen på resan, ca 3 timmars färd ner till Östersund dit vi anländer vid lunchtid då det är dags att ta farväl av nyfunna vänner. Varför inte boka en extranatt? Vi hjälper gärna till med att ordna det eller anslutningsresor med tåg. Säg bara till när du bokar!

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Produktblad

Här hittar du 2019 års produktblad som utskriftsvänlig och nedladdningsbar pdf.

Jokkmokks marknad och Icehotel 2019

LÄnkar

Jokkmokks marknads hemsida

Icehotels hemsida

Vårt boende i Kåbdalis, Blåfjell stugby

Bildspel

The Guardian har två fantastiska bildspel, titta gärna på dem för inspiration!

Bildspel Jokkmokks marknad

Bildspel Icehotel

Vad ingår?

2 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum m dusch/wc inkl frukost
4 nätter i delad stuglägenhet (4 pers. i varje). Stuglägenheterna är fullt utrustade inkl. bastu, frukost, linne, handdukar och slutstädning ingår.
3 x lunch (resdagarna + Icehotel)
2 x middag (resdagarna, varav en är avslutningsmiddag)
Icehotel inkl resa, lunch, inträde och guidning
Inträde och guidning på Ájtte fjäll- och samemuseum och Jokkmokks Tenn
Övriga aktiviteter enligt program.
Reseledare följer med under hela resan.
Övrig information: 
Denna resa har en köldgräns på -28 grader, vilket kan betyda att tåg ersätts med buss för resenärernas säkerhet och garanterad framkomlighet. 60 personer krävs för att genomföra resan.

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Namn och födelsedatum för varje person

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email