Jokkmokks marknad

En gnistrande vit resa till Jokkmokks Vintermarknad, Icehotel i Jukkasjärvi och andra utvalda vinterpärlor.

Jokkmokks marknad
Jokkmokks marknad
ren
Jokkmokks marknad
Jokkmokks marknad
Blåfjell stugby
Jokkmokks marknad
White tracks
Jokkmokks marknad
Icehotel
Nästa

Jokkmokks marknad

En gnistrande vit resa till Jokkmokks Vintermarknad, ICEHOTEL i Jukkasjärvi och andra utvalda vinterpärlor.

Nu har du chansen att följa med på en upplevelserik vinterresa på Inlandsbanan och samtidigt besöka den mytomspunna och mer än fyrahundra år gamla Jokkmokks Vintermarknad. Det samiska kulturarvet står i centrum dessa dagar med ett innehållsrikt program. Lyssna på föreläsningar och titta på bildspel, njut av konserter och se den kända renrajden. Se draghundar på den frusna sjön Talvatis.

Vi gör även en heldagsutflykt till världsberömda Icehotel i Jukkasjärvi. Utöver det blir det guidad tur på  Jokkmokks Tenn och besök på Ájtte fjäll- och samemuseum. Har du tur får du även skåda det magiska norrskenet under dessa spännande dagar. Polcirkeln passeras flera gånger under resan.

Färden på Inlandsbanan är ett äventyr i sig, där tåget färdas genom det norrländska vinterlandskapet och gör stopp på vägen för att njuta av god mat på lokala restauranger.

Välkommen!

 

Program

Dag 1 tis 4 feb | Ankomstdag Östersund

Välkommen till vinterstaden Östersund och början på ditt äventyr! Individuell ankomst under dagen, behöver du hjälp med anslutningståg så säg till vid bokningen. Hotellet är naturskönt beläget på Frösön med storslagen utsikt över Storsjön och Jämtlandsfjällen. Vi rekommenderar en promenad i omgivningarna om ni ankommer dagtid. På hotellet finns ett stort och fint spa med många olika slags bastur och pooler som du som boende kan besöka till ett förmånligt pris. På kvällen möts vi på hotellet för en gemensam välkomstträff med mingel. Vi rekommenderar en tidig kväll så du är utvilad inför morgondagens äventyr.

Dag 2 ons 5 feb  | Inlandsbanan till Kåbdalis

Efter frukost på hotellet avgår busstransfer till Östersunds central där tåget väntar. Jämtländsk landsbygd i vinterdräkt och små pittoreska byar passeras medan du njuter av en kopp kaffe ombord. I Vilhelmina äter vi lunch med utsikt över vackra Volgsjön. Tåget susar vidare genom vinterlandskapet tills vi kommer till Arvidsjaur, där vi äter vår middag. På kvällen kommer vi fram till Kåbdalis där vi kommer att ha vår bas och bo flera nätter. Stugorna är vackert belägna vid bergets fot och vi bor fyra personer i varje stuglägenhet som är fullt utrustad.

Dag 3 tors 6 feb | Utflykt till Icehotel

Vi vaknar i Kåbdalis och gör oss tidigt redo för en heldagsutflykt till Icehotel i Jukkasjärvi. Denna dag färdas vi med buss genom det lappländska landskapet. Framme vid Icehotel äter vi lunch på restaurangen som ligger ett stenkast från ishotellet, en fint uppdukad lunchbuffé med lokala delikatesser. Sedan får vi en guidad tur med berättelser om ishotellets historia och uppkomst. För de som önskar stärka sig föreslås ett besök i Icebar. På sena eftermiddagen åker vi tillbaka till Kåbdalis via Jokkmokk där vi firar samernas nationaldag med middag i kåta. Väl tillbaka i stugan kanske ett bastubad väntar?

Dag 4 fre 7 feb | Samiskt kulturarv i Jokkmokk

Efter frukost avgår Inlandsbanan till Jokkmokk för idag är det dags för den riktiga höjdpunkten.
Jokkmokks marknad är en av världens äldsta marknader och vi ägnar hela dagen åt denna fantastiska marknad och vinterfest, så du har god tid på dig att upptäcka allt som erbjuds. Det är aktiviteter överallt och vi tar oss mellan föreställningar, marknadsstånd och utställningar. Sevärd är bland annat renrajden som går genom marknaden och avslutas vid stora scenen. Missa inte heller rentävlingen på sjön. Vi besöker Jokkmokks Tenn där vi får  en guidad tur och ser prov på äkta samiskt hantverk. Tillbaka i Kåbdalis kan den som önskar äta individuell middag på restaurangen.

Dag 5 lör 8 feb | Jokkmokks marknad

Även idag åker vi in till marknaden där det finns mycket kvar att upptäcka. Innan vi kommer fram till Jokkmokk gör vi ett stopp vid Polcirkeln för fotografering. Förutom marknaden så ingår idag entré till Ájtte -svenskt fjäll- och samemuseum. Vi möts upp och äter lunch tillsammans på restaurang Ája i samma byggnad som Àjtte.

Dag 6 sön 9 feb | Inlandsbanan till Östersund

Inlandsbanan avgår på morgonen efter en tidig frukost. På väg söderut stannar vi i Sorsele och äter lunch och vi äter en gemensam avslutningsmiddag i Dorotea där vi tillsammans får möjlighet att reflektera över våra upplevelser och ta farväl av nyfunna vänner.Väl tillbaka i Östersund bor vi denna gång på centralt beläget hotell så ni också får bekanta er med den mysiga stadskärnan.

Dag 7 mån 10 feb | Hemresa

Paketresan avslutas efter en god frukost på hotellet. Ett tips är en promenad ner till Vinterparken vid Storsjöns strand om det hinns med innan hemresan.

Produktblad

Här hittar du utskriftsvänlig och nedladdningsbar pdf.

Jokkmokks marknad och Icehotel 2020

LÄnkar

Jokkmokks marknads hemsida

Icehotels hemsida

Vårt boende i Kåbdalis, Blåfjell stugby

Bildspel

The Guardian har två fantastiska bildspel, titta gärna på dem för inspiration!

Bildspel Jokkmokks marknad

Bildspel Icehotel

Med reservation för eventuella ändringar.

Vad ingår?

2 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum m dusch/wc inkl frukost
4 nätter i delad stuglägenhet (4 pers. i varje). Stuglägenheterna är fullt utrustade inkl. bastu. Frukost, linne, handdukar och slutstäd ingår.
4 x lunch (resdagarna + Icehotel och Jokkmokk)
3 x middag (resdagarna, varav en är avslutningsmiddag, och Icehotel)
Icehotel inkl resa, lunch, inträde och guidning
Inträde på Ájtte fjäll- och samemuseum och guidad tur på Jokkmokks Tenn
Övriga aktiviteter enligt program.
Reseledare
Övrig information: 
Denna resa har en köldgräns på -28 grader, vilket kan betyda att tåg ersätts med buss för resenärernas säkerhet och garanterad framkomlighet. 60 personer krävs för att genomföra resan.

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Jokkmokks marknad


Välj ett datum

Vuxen del i Dubbelrum (DR)

Barn (t o m 15 år) del i Dubbelrum

Barn (t o m 15 år) i extrabädd

Enkelrumstillägg

Vuxen del i Dubbelrum (DR)Från 14995 kr

Barn (t o m 15 år) del i DubbelrumFrån 14995 kr

Barn (t o m 15 år) i extrabäddFrån 14995 kr

EnkelrumstilläggFrån 3895 kr

  • Februari
  • 4

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email