Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan

22 nov - 2023
Etiketter

Tågsamarbetet tar steg framåt

Tågsamarbetet som presenterades våren 2022 och som innebär att Tågåkeriet i Bergslagen (Tågab) köper Inlandsbanans dotterbolag Inlandståg har nu tagit ytterligare steg framåt och går in i nästa skede. Läs mer »
27 okt - 2023
Etiketter

Samlat grepp om Snötåget

Snötåget som trafikerat Inlandsbanan vintertid på sträckan Östersund-Mora under 10 års tid tog förra vintern en paus. Inför stundande säsong 2023-2024 förlängs pausen. Siktet är nu inställt på vintern 2024-2025 där en dedikerad grupp nu intensifierar arbetet i frågan. Läs pressnyheten här Läs mer »
19 jun - 2023

Vill du vara med och utveckla vårt arbete inom hållbarhet och säkerhet?

Inlandsbanan är en koncern med två dotterbolag som alla har sitt säte i Östersund. Vi förvaltar och trafikleder järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet. Vår Hållbarhet- och säkerhetsavdelning arbetar främst med att leverera verktyg och metoder för att förenkla, effektivisera och underlätta miljö-, arbetsmiljö-, kvalitets- och säkerhetsarbetet i den operativa verksamheten. Läs mer »