Tåg så in i Norden

En perfekt kombination för dig som fascineras av tåg, vill uppleva städer, fjordar,
,
fjäll och nationalparker i både Sverige och Norge.

Nordlandsbanan
Tåg så in i Norden
Inlandsbanan
Tåg så in i Norden
Polcirkeln passeras med tåg
Nästa

Tåg så in i norden

Välkommen till en av Europas vackraste tågresor genom två länders förtrollande landskap.

En perfekt rundresa för dig som vill uppleva städer, fjordar, fjäll och nationalparker i både Sverige och Norge.

Under resans tio dagar får du gott om tid att se och njuta av Skandinavien. Med utgångspunkt från Mora tar du dig så småningom genom det mäktiga norska sjö- och fjällandskapet upp till Bodø och Narvik. Från Nordnorge går färden söderut igen in i Sverige, genom storslagna Abisko nationalpark och vackra Lapporten.

PRIS 2019: FRÅN 12 990 kr

Karta över resrutten

Program

Dag 1 - Mora vid Siljan

Paketresan börjar med en övernattning i Mora, dit du reser på egen hand. I Mora finns kultur och utflyktsmål för alla. Du hinner förslagsvis med ett besök på Zorngården, Vasaloppsmuseet eller ett dopp i Siljan.

Dag 2 - Inlandsbanan Mora - Östersund

Idag tar du plats på tåget för första etappen på Inlandsbanan. Storstupet och Helvetesfallet är två gamla flottningsställen där tåget saktar in så att du kan se naturens eget skådespel. Dagen avslutas i Östersund. Kanske en promenad längs Storsjön kan locka?

Dag 3 - Östersund och Jamtli

Östersund vid Storsjön erbjuder mängder av aktiviteter och sevärdheter. I paketet ingår entré till det prisbelönta friluftsmuseet Jamtli där man får uppleva olika tidsepoker i den svenska historian och rätt vad det är blir man själv en del av det pågående skådespelet. Upplev den svindlande utsikten över Östersund, Storsjön och fjällvärlden från Arctura eller spana efter det mytomspunna Storsjöodjuret. Kanske vill du avsluta dagen på någon av stadens många restauranger.

Dag 4 - Mittbanan och Meråkerbanan Östersund - Trondheim

Dagens resa tar dig in i Norge via kända skidorter såsom Åre och Storlien. När du kommer med tåget till Trondheim har du tid att se den fantastiska Nidarosdomen – Trondheims domkyrka, och fler av stadens många sevärdheter.

Dag 5 - Nordlandsbanan Trondheim - Bodø

På morgonen stiger du på Nordlandsbanan som sträcker sig från Trondheim i söder till Bodø i norr. På denna vackra tågresa upplever du Nordnorges storslagna natur med både sjö och fjäll. Sträckan har blivit korad till en av Europas vackraste tågsträckor. Innan du anländer till slutstationen Bodø har du för första gången på denna resa korsat Polcirkeln.

Dag 6 - Buss Bodø - Narvik

Idag har du två val, antingen morgon- eller eftermiddagsbussen från Bodø upp till Narvik. Bussresan går över små bergspass, genom mysiga byar, längs med fjordar och genom tunnlar. Över Tysfjorden tar du dig med färja på 25 minuter – med bergstoppar runt omkring.

Dag 7 - Över riksgränsen till Gällivare

Mitt på dagen bär färden tillbaka in till Sverige igen. Efter Riksgränsen når du Abisko nationalpark och den vackra Lapporten. Framåt eftermiddagen anländer du till Gällivare. Turistcenter hjälper gärna till med förslag på aktiviteter.

Dag 8 - Inlandsbanan Gällivare - Arvidsjaur

På Inlandsbanan tar du dig idag söderut till Arvidsjaur. Ännu en gång passerar du Polcirkeln – denna gång strax söder om Jokkmokk. I Sverige finns en helt annan natur än den du upplevde på väg norrut – naturen präglas mer av myrar, sjöar och skog. I Moskosel finns tid att besöka Rallarmuseet. Vid dagens slutmål Arvidsjaur rekommenderar vi ett besök i Lappstaden.

Dag 9 - Inlandsbanan Arvidsjaur - Östersund

Hann du inte med att besöka Lappstaden dagen innan så gör det på förmiddagen. Strax efter lunchtid avgår tåget söderut mot Östersund och vid första korta inplanerade stoppet i Sorsele finns tid att besöka Inlandsbanemuseet. Under resan genom Sveriges inland berättar våra tågvärdar om de olika platserna som passeras och vi gör stopp för måltider.

Dag 10 - Östersund - Mora

Efter frukost på hotellet avgår tåget för resans sista etapp tillbaka till Mora.

Du som vill ha alla detaljer kan läsa mer här:

Tåg så in i Norden.pdf - 2019

Läs reportage och se bilder från resan i bloggen Mitt i äventyret

Vad ingår?

9 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum m dusch/wc inkl. frukost
Resa med Inlandsbanan inklusive Inlandsbanekort och platsbiljetter
Tåg Östersund–Trondheim
Tåg Trondheim–Bodø
Långfärdsbuss Bodø–Narvik
Tåg Narvik–Gällivare (ersätts ibland med buss)
Övrig information: 
Utflykter och aktiviteter kan variera under säsongen.

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email