Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
05 dec - 2020

Tillbakablick till Segertåget

Idag tittar vi i backspegeln. För precis tre år sedan idag rullade äntligen Inlandsbanans chartertåg mot Berlin och Östersund FK:s möte mot Hertha Berlin i Europa League. Ombord på tåget befinner sig 477 förväntansfulla jämtar som valt att resa hållbart och framförallt tillsammans med tåg till Berlin för att heja på sitt kära ÖFK i den stora matchen. Inlandsbanan har under hösten jobbat intensivt för att kunna erbjuda jämtarna en oförglömlig resa och tillsammans med Snälltåget så blir resultatet slutligen Segertåget, ett tågsätt bestående av nio liggvagnar och två restaurangvagnar. Det största persontåget Inlandsbanan kört i modern tid. 

Stämningen är verkligen på topp när tåget väl rullar ut från ett lätt snötäckt Östersund C, hejaramsorna och sångerna avlöser varandra i den alldeles sprillans nya restaurangvagnen.  Vi som är ombord men inte tillhör den förväntansfulla supporterskaran får glatt kavla upp ärmarna och diska, servera mat och dryck till hungriga och törstiga resenärer men vi har lika roligt som dem. 

I matchen blev det oavgjort och ÖFK tappade tyvärr gruppsegern i Europa League men vi tror och hoppas att samtliga som var ombord Segertåget är eniga om att det var en resa och en fotbollsera värd att minnas. Vi kommer åtminstone inte glömma den och vi står absolut redo för fler kreativa charterresor. 

//Team Inlandsbanan

Läs gärna vårt blogginlägg från Segertåget: