Inlandsbanan Segertåget

Segertåget på rull

Tillbaka
Segertåget avgår från Östersund Central

Ikväll lämnade Segertåget perrongen på Östersund Central. Slutdestinationen är Berlin och på torsdag är det dags för ÖFK:s match mot Hertha Berlin i Europa Leauge.

Det fullbokade tåget, som är inhyrt från Snälltåget, har nio liggvagnar och två restaurangvagnar. Totalt reser nästan 480 fotbollssupportrar med tåget för att heja fram ÖFK till gruppseger. Segertåget färdas under tisdagskvällen och natten genom Sverige till Trelleborg och här hälsar vi på ombord:

Tre killar på första sittningen i restaurangvagnen

Joakim Björklund, Anton Leyonberg och Alexander Atleström. Tre hungriga och glada killar inviger den sprillans nya restaurangvagnen under första sittningen ombord Segertåget.

Marco Andersson och Peter Ekholm
Marco Andersson, marknadschef samt restaurangchef på Snälltåget, och Peter Ekholm, vd Inlandsbanan, jobbar i restaurangen.....

Marco Andersson och Peter Ekholm lägger upp på tallrikarna
... de kämpar på med uppläggningen.

Linn Lund
Linn Lund är troligtvis den enda resenären ombord som inte har matchbiljett. Hon följer med endast för tågresan, men det tog inte lång tid förrän hon tvingats köpa sig en ÖFK-halsduk.

Lasse Kock och Linda Sundström
Linda Sundström har sytt de snygga mössorna hon och "Lasse Kock" har på sig just för resan med Segertåget till Berlin,

På onsdagsmorgonen kör tåget ombord på färjan till Sassnitz i Tyskland, ankomst till Berlin är 15.51 samma dag. På torsdag kväll väntar den spännande fotbollsmatchen på Olympiastadion i Berlin.

Text och foto: Therese Fanqvist-Johansson