Persontrafik Inlandståg | Inlandsbanan.se

Bekväm och hållbar persontrafik

Att resa med tåg är bekvämt, socialt och hållbart. I vår fordonspark har vi rälsbussar och våra lokförare är utbildade och erfarna av att köra persontrafik, både med rälsbussar och lokdragna tåg. Vår erfarenhet av persontrafik är en möjlighet för dig som också vill chartra vagnar heller hela tåg.

Våra persontransporter sker med biodiesel. Då kör vi våra fordon på det förnyelsebara bränslet HVO.

På uppdrag av Destination Inlandsbanan kör Inlandståg rälsbussarna som går i turisttrafik under sommarmånaderna mellan Mora och Gällivare. Vi har även sedan 2012 kört Snötåget i samarbete med Destination Vemdalen, som innebär att det under vintern dagligen går persontåg mellan Östersund och Mora.

Inlandståg har även ett samarbete med Snälltåget som kör nattågstrafik från södra Sverige. Vi drar då med ett av våra lok nattågsvagnarna med resenärer som ska vidare från Östersund till Vemdalsfjällens skidområden. Sedan 2017 är hela transporten fossilfri. Fordonen vi använder i uppdraget, tågvärmevagn och lok, körs med fossilfria drivmedel.
Läs mer om samarbetet med Snälltåget.

Charter och event

Inlandståg är en möjlighet för dig som vill chartra enskilda vagnar eller hela tåg.

Vi hjälper såväl företag, organisationer och idrottsföreningar med kundspecifika transportlösningar. Till exempel vid företagsevenemang, träningsläger och tävlingar. Våra rälsbussar är ett alternativ som vi erbjuder.  I och med vårt breda kontaktnät kan vi också hyra in andra fordon om uppdraget kräver det.

Ombord Inlandståg motorvagn Y1