Arbeta som säkerhetsansvarig på Inlandståg | Inlandsbanan.se

Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka

Inlandståg söker säkerhetsansvarig

Inlandståg söker en säkerhetsansvarig

Vi är en liten organisation med stor spridning av personal och stort eget ansvar och driv och söker nu dig som vill vara en del av detta.

Som säkerhetsansvarig på Inlandståg AB kommer du att ansvara för att Inlandstågs säkerhetsstyrningssystem följs och utvecklas, du granskar systemets tillförlitlighet och genomför internkontroller. Säkerhetsansvarig ska biträda och övervaka Inlandstågs verksamheter så att lagar, myndighetskrav, avtal och interna regler inom säkerhet följs och förbättras inom bolaget. Du ansvarar för företagets lastsäkringsföreskrifter.

Du arbetar med analys och utredningar av tillbud och olyckor. Du organiserar och genomför risk- och konsekvensbedömningar samt har kontroll över och hanterar risker. Du deltar i planering av företagets trafik ur ett säkerhetsperspektiv.

Du fungerar som ett stöd till operativa chefer. Som säkerhetsansvarig på Inlandståg handlägger du ärenden och har ett nära samarbete med myndigheter som till exempel Transportstyrelsen och Trafikverket.

Ditt ansvar kommer även vara att samordna utbildningar som är framförallt säkerhetsrelaterade. Du ansvarar för att ta fram utbildningsplaner för verksamheten, följa upp och utvärdera utbildningar, samt administrera genomförda utbildningar..

Din profil och rollen

Vi söker dig som är lokförare, instruktör alternativt utbildning inom operativt yrke inom järnväg. Vi ser gärna att du har instruktörskompetens och erfarenhet, är väl förtrogen med de regelverk som reglerar ett järnvägsföretags verksamhet och har dokumenterad erfarenhet av utbildningsverksamhet.

Du är van att uttrycka dig i både tal och skrift samt har kunskaper i Office-paketet.

Meriterande är kunskap om transporter av farligt gods, interna revisioner och har olycksutredarkompetens, alternativt är beredd att utbilda dig till denna kompetens.

Då tjänsten kräver ett gott samarbete med interna och externa parter kommer vi även lägga stor vikt vid personliga egenskaper vid tillsättandet av denna tjänst. De personliga egenskaper vi värdesätter för denna roll är bland annat att du är självgående, driven, resultatinriktad, och engagerad samt har ett stort säkerhetstänk. Att du är strukturerad, noggrann, analytisk prestigelös samt har en hög operativ förmåga är även det viktiga egenskaper och du är bekväm i att ta egna initiativ. Du är ett stöd och arbetar med att lösa problem tillsammans med- och åt dina kollegor.

För att jobba hos oss behöver du dela våra värderingar som synliggörs i ledorden kreativa, stolta, trovärdiga och respekterande.

Du ingår i vår driftsjour och rapporterar till VD för Inlandståg.

Övrig information 
• Tjänstgöringsgrad 100 % 
• Lön enligt överenskommelse 
• Placering Östersund 
• Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet 

Förmåner 

Vi kan erbjuda dig en rad förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och sjukvårdsförsäkring. Vi arbetar i Lokstallet i Östersund, i fina lokaler med trevliga kollegor. Låter det spännande? Har du frågor gällande tjänsten så är du välkommen att kontakta Maria Cederberg

Ansökan

Du skickar din ansökan till rekrytering@inlandstag.se skriv jobbansökan Säkerhetsansvarig i ämnesraden senast 6 augusti 2021

Kontaktpersoner

Vd Maria Cederberg
070 - 559 1099

FACKLIGA KONTAKTPERSONER

Tore Oskarsson
070-698 0382

Om Inlandståg

Inlandståg AB ägs av Inlandsbanan AB som är en koncern (med två dotterbolag) med sitt säte i Östersund. Inlandsbanan (moderbolaget) förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Dotterbolaget Destination Inlandsbanan bedriver försäljning och paketering av personresor. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.