Inlandståg söker en verkstadschef I Inlandsbanan.se

Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka

Vi söker en verkstadschef

Söker du nya utmaningar och vill du jobba i en framtidsbransch? I sådant fall kan det vara dig vi söker!

Är du kommunikativ, resultatorienterad och trivs i en ledande roll? Har du tidigare erfarenhet som ledare inom verkstadsindustrin och vill ha helhetsansvar för en verksamhet? Vi på Inlandståg i Östersund söker en verkstadschef som trivs nära medarbetare och kunder och vill fortsätta arbetet med att lyfta vår verkstad mot nya mål. Visst låter det spännande?

Om oss

När du kommer till oss på Inlandståg möts du av kollegor som tar sitt jobb på allvar och som arbetar för att ständigt utvecklas och förbättras. Som verkstadschef på Inlandståg ingår du i Inlandstågets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD. I din roll har du ett betydande ansvar för att organisera, planera och leda verksamheten mot uppsatta mål. På Inlandståg arbetar vi med hållbara gods- och persontransporter på järnväg, verkstadstjänster för rälsburen trafik, uthyrning av personal samt utbildning. 

Koncernen Inlandsbanan består av tre bolag med många olika kompetenser samlade under samma tak. Koncernen finns i lokstallet vid Storsjöstrand i Östersund samt på våra lokala arbetsplatser längs med banan i Sveg, Hoting, Storuman och Arvidsjaur. 

För att jobba hos oss behöver du dela våra värderingar som synliggörs i ledorden kreativa, stolta, trovärdiga och respekterande

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter hos oss;

  • Ansvara för mål, resultat och att fordonen kommer ut i trafik i tid 
  • Budget- och kostnadsansvar för verksamheten
  • Fullt personalansvar för enhetens medarbetare
  • Ansvara för att personalen har rätt kompetens och behörigheter
  • Bidra till att identifiera och utveckla affären med nya och befintliga kunder 
  • Se till att Inlandstågs medarbetare är informerade om fordonsstatus
  • Vara en garant för uppdraget och att vi bedriver arbetet med hög säkerhet, god miljö och korrekt lagefterlevnad

Du bistår också vår fordonansvariga med vårt kommande certifikat på ECM.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning med flera års erfarenhet av en ledande befattning i en tekniknära verksamhet. Du har en god teknisk förståelse och har sannolikt haft eget budget- och resultatansvar. 

Som person är du kommunikativ, systematisk och agerar på eget initiativ. Du får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Vidare är du stödjande och uppmuntrar andra när det uppstår problem. Du är duktig på att leda och motivera andra och skapa en tydlig riktningskänsla. 

Du har hög arbetskapacitet med förmåga att kunna prioritera dina arbetsuppgifter i rätt ordning. Ett gott omdöme och förmåga att självständigt fatta beslut utifrån lagar och krav är viktigt. Du bryr dig om dina medarbetare och kan förklara och skapa förståelse hos andra samt en problemlösare som förmår att arbeta under press. Vi ser att du har ett driv och jobbar självständigt med din chef som ett bollplank. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Förmåner 

Vi erbjuder dig förmåner som friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och sjukvårdsförsäkring. Vi arbetar i Lokstallet i Östersund, i fina lokaler med trevliga kollegor. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader. Heltid, månadslön enligt överenskommelse 

Ansökan

Sista ansökningsdag för tjänsten är 3 mars. Skicka din ansökan till: rekrytering@inlandstag.se och märk ansökan med ”Verkstadschef"

Låter det spännande?

Har du frågor gällande tjänsten så är du välkommen att kontakta VD för Inlandståget AB Maria Cederberg på telefonnummer: 070–5591099.

GDPR

Genom att skicka din ansökan till oss godkänner du att Inlandståget/Inlandsbanan AB hanterar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen.

Om anställningen

Lön

Fast månads- vecko- eller timlön

Storsjöstråket 19
83134 Östersund