Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
16 mar - 2022

Nu söker vi tågvärdar till Östersund och Jokkmokk

Gillar du att leverera god service, lösa problem och jobba i ett företag som tycker att miljön är viktig? Då ska du söka som tågvärd till Inlandståget för perioden 20 juni till 28 augusti!

Vi söker tågvärdar till både östersund samt Jokkmokk.

Som tågvärd arbetar du ombord på våra tåg på Inlandsbanan mellan Mora och Gällivare och du ser till att våra kunder känner sig sedda och väl omhändertagna under hela resan.

Du jobbar tätt ihop med lokföraren och målet att ge våra kunder en riktigt bra resa ombord på våra tåg. En vanlig arbetsdag hjälper du våra kunder genom att bla vara tillgänglig och ge information, även via högtalarutrop. Du kontrollerar kundernas biljetter, säljer även biljetter ombord och hjälper till med anslutningar samt säljer enklare fika och souvenirförsäljning. Då vi gör en del stopp utmed vägen tar du också emot matbeställningar inför lunch- och middagsstopp. När du kommer till Gällivare så städar du tåget invändigt och ser till att det är rent och fint inför nästa resa.

Att åka tåg är säkert och du har en del i den säkerheten genom att ha god kontroll på dörrar i samband med att kunderna kliver av och på. Att hjälpa till så att tåget går i tid är en självklarhet för dig.

I rollen ingår också att vara guide och reseledare utmed resan ombord på tåget vilket innebär att när vi passerar genom landskapet, berätta lite om vad de passerar och tipsa om sevärdheter längs banan.

Vi vill att våra gäster får oförglömliga minnen och en känsla som länge lever kvar, länge!

Din profil

Vi ser att du som söker har gymnasieutbildning eller motsvarande. Har du tidigare erfarenheter av kundservice eller försäljning är det meriterande. Som person är du socialt lyhörd, tycker det är viktigt med service och säkerhet samt är lösningsorienterad. Du har förmågan att fatta egna beslut på ett tryggt och självständigt sätt. Arbetstempot är tidvis högt och det ställer krav på din stresstålighet. Vi ser även att du är kommunikativ och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska.

Våra ledord är kreativa, stolta, trovärdiga och respekterande och vi ser det som en självklarhet att du känner dig trygg i det.

Särskilda krav

Som sökande måste du vara minst 20 år. Inlandståg tillämpar också, i enlighet med Transportstyrelsens riktlinjer, slumpmässiga alkohol-och drogtester.

Innan sommartrafiken startar behöver du vara tillgänglig för utbildning som kommer att genomföras i Östersund.

Anställningsform: Deltid, säsongsarbete

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Kontaktperson

Ulf Jaarnek, Produktionschef Inlandståg, 070-670 21 17

Facklig kontaktperson

Tore Oskarsson, 070-698 03 82

Din ansökan

Låter det här intressant? I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev.

Du skickar din ansökan tillmärkt med "Tågvärd sommar Jokkmokk" respektive "Tågvärd sommar Östersund" beroende på vart du söker senast 12 april 2022

Tågvärd Östersund

Tågvärd Jokkmokk

Om Inlandståg

Inlandståg AB ägs av Inlandsbanan AB som är en koncern (med två dotterbolag) med sitt säte i Östersund. Inlandsbanan förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Inlandståg erbjuder logistiklösningar för både gods- och persontrafik.  I verksamheten ingår även uthyrning av fordon, verkstadsarbeten samt utbildningstjänster. Inlandståg är ett flexibelt företag med stark lokal förankring. Destination Inlandsbanan bedriver försäljning och paketering av personresor. Vi satsar på kvalitet och utveckling och vår vision är att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.