Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
12 apr - 2022

Vi på Inlandståg anställer nu lokförare till Östersund

Lokförare hos Inlandståg
Lokförare är ett arbete med framtiden framför sig och hos oss på Inlandståg innebär yrket både körningar inom gods- och persontrafik. Variationen av vilken körning du har samspelar med vilken säsong vi befinner oss i under året. Arbetstiderna på Inlandståg förläggs för det mesta under dagtid vilket innebär få nätter på bortastation, utöver det är schemat förlagt på så sätt att delade turer snarare är ett undantag än en regel.

Som lokförare hos oss finns möjlighet till ett självständigt, ansvarsfullt, utmanande och omväxlande arbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter att framföra våra fordon på ett säkert och inte minst miljöriktigt sätt. Vi arbetar för en hållbar framtid och har därför för det mesta HVO i drivmedelstanken. Andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten som lokförare hos oss är växlingstjänst och iordningställande av fordon inför körning.

På Inlandståg är säkerhetsstyrningen vår viktigaste aspekt i utförande av arbete och vi arbetar kontinuerligt med förbättringar och ser positivt på våra medarbetares rapportering vid både stora och små förbättringsförslag. Vi vill skapa den tryggaste arbetsmiljön för våra förare och det gör vi bäst tillsammans!

Vi månar om våra anställda och gemenskapen i organisationen. Som lokförare hos oss blir du betydelsefull och du ges möjlighet att samarbeta med dina kollegor inom andra yrkeskategorier, så som verkstad och administration. På så sätt skapas ett involverande klimat där möjligheten till påverkan är en del av ditt dagliga arbete.

Som arbetsgivare erbjuder vi goda arbetsvillkor, fast månadslön för heltidsanställda och kollektivavtal. Vi är mån om våra medarbetare och medarbetarnas kompetens, därför erbjuder vi också kontinuerlig utbildning och fortbildning.

Vad önskar vi av dig?
Som lokförare hos oss ser vi det som en självklarhet att du är utbildad lokförare och kan uppvisa betyg från din lokförarexamen samt ett giltigt förarbevis. Krav på godkänd hälsoundersökning utifrån gällande krav samt godkänt alkohol och drogtest är avgörande för om du kan arbeta hos oss eller inte.

Vi strävar efter att ha ett involverande och respektfullt arbetsklimat där alla yrkeskategorier ska bidra till vår vision om att vara en dragkraft som utvecklar inlandet. Din roll som lokförare är en viktig del i vår framtid!

Hur kommer vi i kontakt med varandra? Ansökan
Låter ovanstående som du? Skicka in din ansökan till så snart som möjligt så hör vi av oss. Skicka din ansökan senast 12 maj.

Omfattning
Om vi kommer överens så erbjuder vi dig tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. De förmåner du erbjuds utöver en fantastisk arbetsplats med många kollegor är bland annat månadslön, sjukvårdsförsäkring och ett generöst friskvårdsbidrag.

Kontaktuppgifter
Kontakta produktionschef Ulf Jaarnek eller HR-strateg Johanna Forsberg om du funderar över något, annars hoppas vi på ett personligt möte där vi tillsammans med dig kommer fram till om vi har en matchning.

Kuvert kontur  Telefonlur kontur 070 670 21 17
Kuvert kontur  Telefonlur kontur 073 807 62 40