Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
02 mar - 2022
Etiketter

Inlandståg söker utbildade lokförare till Östersund

Inlandståg erbjuder logistiklösningar för både gods- och persontrafik. Vi satsar på kvalitet och utveckling och vår vision är att vara en dragkraft som utvecklar inlandet. Som person sätter du säkerheten främst och har en välutvecklad förmåga att arbeta självständigt. Du är serviceinriktad och har stor förmåga att ta egna initiativ för att lösa problem som kan uppstå. Då arbetet många gånger kan vara fysiskt krävande är det viktigt med en god hälsa.

Utöver dessa kvalifikationer ser vi att du som person är stresstålig och uthållig eftersom många situationer som kan uppstå längs banan kräver detta. Vi ser också att du är positiv och samarbetsvillig samt att du har lätt att anpassa dig till nya arbetsrutiner och arbetssituationer beroende på vad som händer. Typutbildning på de fordon som vi kör och linjekännedom får du hos oss om det behövs. Hos oss får du uppleva varierade körningar då vår verksamhet innefattar både gods- och persontrafik.

Som en del av koncernen Inlandsbanan ser trafiken för oss på Inlandståg olika ut beroende på säsong. Under sommaren innebär jobbet bland annat att köra turisttrafiken mellan Mora och Gällivare medan vi under vintertid kör persontrafik dagligen mellan Östersund och Mora. Vi arbetar också med att få till pendeltrafik på utvalda sträckor över helåret. Utöver denna persontrafik har vi under hela året godskörningar åt flertalet samarbetspartners.

Vi söker dig som har:

  • Lokförarbevis (utbildad lokförare)
  • Körkort B
  • Högt säkerhetstänk
  • Flexibel och noggrann
  • Dieselkompentens (önskemål)

Andelen kvartstid är mycket låg på Inlandståg. Möjlighet till koncentrerad arbetstid finns!

Lokförare tillsvidare (2 tjänster)

Ansökan

Du skickar din ansökan tillmärkt med Lokförare tillsvidare senast den 18:e mars.

Kontaktpersoner

Ulf Jaarnek, Produktionschef Inlandståg, 070-670 21 17

FACKLIGA KONTAKTPERSONER

Tore Oskarsson, 070-698 0382

Om Inlandståg

Inlandståg AB ägs av Inlandsbanan AB som är en koncern (med två dotterbolag) med sitt säte i Östersund. Inlandsbanan (moderbolaget) förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Dotterbolaget Destination Inlandsbanan bedriver försäljning och paketering av personresor. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.