Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
20 okt - 2020

Inlandståg söker Förare i växlingstjänst

Vi söker en förare i växlingstjänst för perioden 14 december 2020 till 31 augusti 2021

Som förare i växlingstjänst, också kallad radioloksoperatör, arbetar du inom bangårdsområdet med växling och rangering av godsvagnar. Med hjälp av radiostyrda lok rangerar du om vagnar från inkommande tåg till nya avgående tåg. Utöver själva växlingen ingår andra viktiga uppgifter såsom funktionskontroll och bromsprov.

Som person sätter du säkerheten främst och har en välutvecklad förmåga att arbeta självständigt. Du är serviceinriktad och har stor förmåga att ta egna initiativ för att lösa problem som kan uppstå. Då arbetet många gånger kan vara fysiskt krävande är det viktigt med en god hälsa.

Utöver dessa kvalifikationer ser vi att du som person är stresstålig och uthållig eftersom många situationer som kan uppstå längs banan kräver detta. Vi ser också att du är positiv och samarbetsvillig samt att du har lätt att anpassa dig till nya arbetsrutiner och arbetssituationer beroende på vad som händer.

Som en del av koncernen Inlandsbanan ser trafiken för oss på Inlandståg olika ut beroende på säsong. Under sommaren innebär jobbet bland annat att köra turisttrafiken mellan Mora och Gällivare medan vi under vintertid kör persontrafik dagligen mellan Östersund och Mora. Vi arbetar också med att få till pendeltrafik på utvalda sträckor över helåret. Utöver denna persontrafik har vi under hela året godskörningar åt flertalet samarbetspartners.

Vi söker dig som har: 
• Relevant utbildning för tjänsten
• Körkort B
• Högt säkerhetstänk
• Flexibel och noggrann

Placeringsort: Östersund

Anställningsform: Behovs- eller timanställning

Våra Förmåner 

Vi kan erbjuda dig en rad förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, sjukvårdsförsäkring och kaffe/te/frukt. Vi tillhandahåller även smartphone. Vi arbetar i centrala Östersund, i fina lokaler med trevliga kollegor.

Ansökan

Du skickar din ansökan tillmärkt med "Förare i Växlingstjänst" senast 4 november 2020

Kontaktpersoner

Ulf Jaarnek, Produktionschef Inlandståg, 070-670 21 17

FACKLIGA KONTAKTPERSONER

Tore Oskarsson, 070-698 0382

Om Inlandståg

Inlandståget AB ägs av Inlandsbanan AB som är en koncern (med två dotterbolag) med sitt säte i Östersund. Inlandsbanan (moderbolaget) förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Dotterbolaget Destination Inlandsbanan bedriver försäljning och paketering av personresor. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.