Fordonsansvarig sökes till Inlandståg

Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka

Inlandståg söker nu en fordonsansvarig till kontoret i Östersund

Söker du nya utmaningar och vill du jobba i en framtidsbransch? I sådant fall kan det vara dig vi söker! Vi på Inlandståg AB söker nu vår nya fordonsansvarig, en roll med ansvar för vår fordonsflotta i den operativa verksamheten såväl som ansvar för att leda och styra arbetet med våra fordon för att säkerställa en hög tillgänglighet.  

Om oss

När du kommer till oss på Inlandståg möts du av kollegor som tar sitt jobb på allvar och som arbetar för att ständigt utvecklas och förbättras. Som fordonsansvarig på Inlandståg ingår du i Inlandstågets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD. I din roll har du ett betydande ansvar för att organisera, planera och leda verksamheten mot uppsatta mål. På Inlandståg arbetar vi med hållbara gods- och persontransporter på järnväg, verkstadstjänster för rälsburen trafik, uthyrning av personal samt utbildning. 

Koncernen Inlandsbanan består av tre bolag med många olika kompetenser samlade under samma tak. Koncernen finns i lokstallet vid Storsjöstrand i Östersund samt på våra lokala arbetsplatser längs med banan i Sveg, Hoting, Storuman och Arvidsjaur. 

För att jobba hos oss behöver du dela våra värderingar som synliggörs i ledorden kreativa, stolta, trovärdiga och respekterande

Om jobbet

Som fordonsansvarig för Inlandståget AB har du ansvar för företagets fordon och vagnar. Du planerar långsiktigt för både fordonstillgång och fordonsköp samt för utveckling och förvaltning av företagets befintliga fordonsflotta. I förvaltningen ingår bland annat registerhållning, upprätthållande av styrande dokumentation samt strategier för underhåll. Du har också el-ansvar för företagets järnvägsfordon.

I arbetet ingår också ett säkerhetsansvar utifrån att du som fordonsansvarig ansvarar för att hantera säkerhetsrisker i det egna verksamhetsområdet, både vid förändringar i verksamheten och vid identifierade säkerhetsrisker. Du genomför riskbedömningar, övervakning och mätningar inom ditt verksamhetsområde och ansvarar för att Inlandståg AB efterlever de lagar och krav som ställs på ditt verksamhetsområde. Som fordonsansvarig ska du se till att våra fordon är tillgängliga för drift och är tillförlitliga ute i trafiken. Du leder arbetet för förbättringar och underhåll genom att planera och utveckla arbetsmetoder så att de operativa resurserna utnyttjas effektivt. Du hanterar vårt kommande certifikat på ECM tillsammans med verkstadschefen.

I arbetet ingår också att leda projekt samt att handlägga ärenden från myndigheter men även interna ärenden.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad på universitet eller högskola med teknisk inriktning samt att du besitter en gedigen fordonsteknisk kunskap. Meriterande är erfarenhet av ECM certifiering. Vi söker dig med erfarenhet av utvecklingsarbete samt en bred erfarenhet av ledning, styrning och uppföljning. Vi ser gärna att du arbetat med fordons- och/eller säkerhetsfrågor sedan tidigare. Du har en god kommunikativ förmåga i såväl skrift som tal samt god datorvana med kunskaper i Officepaketet.

Du har hög arbetskapacitet med förmåga att kunna prioritera dina arbetsuppgifter i rätt ordning. Ett gott omdöme och förmåga att självständigt fatta beslut utifrån lagar och krav är viktigt. Du är analytisk och kan förklara och skapa förståelse hos andra samt en problemlösare som förmår att arbeta under press. Vi ser att du har ett driv och jobbar självständigt med din chef som ett bollplank. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Förmåner 

Vi erbjuder dig förmåner som friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och sjukvårdsförsäkring. Vi arbetar i Lokstallet i Östersund, i fina lokaler med trevliga kollegor. 

Låter det spännande?

Har du frågor gällande tjänsten så är du välkommen att kontakta VD för Inlandståget AB Maria Cederberg på telefonnummer: 070–5591099. Skicka gärna ett sms så ringer Maria upp dig så snart hon kan.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader. Heltid, månadslön enligt överenskommelse 

Ansökan

Sista ansökningsdag för tjänsten är 8 januari. Skicka din ansökan till: rekrytering@inlandstag.se och märk ansökan med ”Fordonsansvarig"

Kontaktperson

Maria Cederberg, vd Inlandståget AB, maria.cederberg@inlandstag.se

GDPR
Genom att skicka din ansökan till oss godkänner du att Inlandsbanan AB hanterar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen.

Inlandsbanan är en koncern med två dotterbolag som alla har sitt säte i Östersund. Vi förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Vårt dotterbolag Inlandståg erbjuder logistiklösningar för både gods- och persontrafik och vårt dotterbolag Destination Inlandsbanan bedriver försäljning och paketering av personresor. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.

Som medarbetare inom koncernen visar du respekt för andra och har ett öppet sinne för andra människors olikheter och förutsättningar. Vi strävar tillsammans efter att bli ännu mer attraktiva som arbetsgivare och detta gör vi genom att ta vårt medarbetaransvar.

Se alla lediga tjänster hos Inlandsbanan och Inlandståg