Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
19 jun - 2023

Vill du vara med och utveckla vårt arbete inom hållbarhet och säkerhet?

Inlandsbanan är en koncern med två dotterbolag som alla har sitt säte i Östersund. Vi förvaltar och trafikleder järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet. Vår Hållbarhet- och säkerhetsavdelning arbetar främst med att leverera verktyg och metoder för att förenkla, effektivisera och underlätta miljö-, arbetsmiljö-, kvalitets- och säkerhetsarbetet i den operativa verksamheten.

Vi söker nu förstärkning till vårt gäng i form av en Hållbarhet- och säkerhetshandläggare. Kanske är det just dig vi söker!

Som hållbarhet- och säkerhetshandläggare är ditt huvuduppdrag att handlägga företagets hållbarhets- och säkerhetsarbete. Det gör du bland annat genom att:

  • Uppdatera verksamhetens ledningssystem i samråd med hållbarhet-och/eller säkerhetschef 
  • Vara kontaktperson och länk mellan myndigheter och operativa enheter
  • Ta emot och sprida information till medarbetare inom IBAB och dess dotterbolag. 
  • Handlägga anmälnings- och tillståndsärenden
  • Genomföra interna revisioner
  • Bistå i arbetet med att ta fram och följa upp enheters mål, mätetal, aktiviteter och åtgärder inom hållbarhet och säkerhet
  • Handlägga ärenden och avvikelser som inkommer och är kopplat till hållbarhet och säkerhet
  • Bistå styrelsen med underlag och handlingar
  • Bevaka lagförändringar inom hållbarhet och säkerhet

Vem är du?

Vi söker dig med en relevant grundutbildning och som har några års arbetslivserfarenhet inom liknande arbetsområden. Eftergymnasial utbildning är meriterande.

Du arbetar strukturerat och god förmåga att själv organisera ditt arbete. Du behöver ha goda kunskaper i Officepaketet (Excel, Word och Outlook) och du har en bra kommunikativ förmåga i både svenska och engelska.  

Rollen kräver att du har en förmåga att arbeta effektivt och resultatinriktat samtidigt som du kan lyfta blicken och se helheten.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från offentlig förvaltning och arbete med ledningssystem och ISO. Vi ser gärna att du har erfarenhet att tolka lagstiftning.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som arbetsgivare satsar vi på välmående och friska medarbetare och vi har en rad förmåner att erbjuda, till exempel friskvårdbidrag, friskvårdstimme och möjlighet till distansarbete när verksamheten tillåter. Vår arbetsplats i Östersund är beläget i Lokstallet vid Storsjön med otrolig utsikt över fjällen och Storsjön.

Tjänsten innebär en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning och månadslön enligt överenskommelse. 

GDPR

Genom att skicka din ansökan till oss godkänner du att Inlandsbanan AB hanterar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen.

Frågor eller funderingar?

Har du frågor gällande tjänsten så är du välkommen att kontakta vår Hållbarhetschef Anette Iversen via e-post:

Skicka din ansökan till märkt med ”Hållbarhets- och säkerhetshandläggare”.

Urval och interjuver kan komma att ske löpande varför vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, sista ansökningsdag är 2023-08-21.

Inlandsbanan växel