Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
31 jan - 2023

Vi på Inlandståg söker lokförare över sommaren!

Är du lokförare och känner att du hellre spenderar en del av semesterperioden på ett tåg genom Sveriges norra inland? Sök då jobbet som lokförare under vår högsäsong med persontrafik på Inlandsbanan!

Lokförare hos oss under sommaren
Som lokförare hos oss under sommarperioden har du i uppdrag att köra tåg genom Sveriges vackra inland, på Inlandsbanan. Jobbet innebär att du blir en del av våra resenärers semesterresa eftersom att det är du som tar dem från punkt A till punkt B i våra Y1: or. Arbetstiderna under sommaren är förlagda från tidig morgon och kan innebära någon natt på bortastation.

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara att framföra våra fordon på ett säkert och inte minst miljöriktigt sätt men du ges också möjlighet att samarbeta med dina kollegor inom andra yrkeskategorier, så som tågvärdar och verkstadspersonal. Vi tror att samarbetet mellan er skapar de bästa förutsättningarna för att utföra era respektive arbeten och på så sätt skapa en minnesvärd resa för våra resenärer.

Vad önskar vi av dig?
För oss är det en självklarhet att du är utbildad lokförare och kan uppvisa betyg från din lokförarexamen samt ett giltigt förarbevis. Krav på godkänd hälsoundersökning utifrån gällande krav samt godkänt alkohol och drogtest är avgörande för om du kan arbeta hos oss eller inte.

Som person är du stresstålig, uppmärksam och handlingskraftig. Att vara punktlig är förstås något som är fördelaktigt i ditt arbete samtidigt som vi söker dig som har förmågan att vara flexibel men strukturerad både när det kommer till planering av dina körningar och i din tillgänglighet. Du ska ha en god kommunikativ och skriftlig förmåga, främst i svenska men även i engelska.

Vi som arbetar inom koncernen Inlandsbanan är kreativa i vårt arbetssätt genom att arbeta lösningsorienterat, vi är stolta över att vara en del av koncernen Inlandsbanan och i detta speglas vårt engagemang och ansvar för arbetet. Vi är respekterande genom att vara lyhörda och förändringsbenägna och vi är trovärdiga genom att vi efterlever lagkrav, regler och förhållningssätt och har rätt kompetens på rätt plats.

Hur kommer vi i kontakt med varandra?
Låter ovanstående som du? Skicka in din ansökan till så snart som möjligt så hör vi av oss.

Omfattning
Om vi kommer överens så erbjuder vi dig säsongsanställning med start enligt överenskommelse, troligtvis någon gång i början av juni fram till slutet av augusti. Lön enligt överenskommelse och gällande kollektivavtal. Eventuella utbildningsinsatser genomförs vid behov på plats i Östersund.

Kontaktuppgifter
Kontakta produktionschef Ulf Jaarnek om du funderar över något, annars hoppas vi på ett personligt möte där vi tillsammans med dig kommer fram till om vi har en matchning.

Kuvert kontur  Telefonlur kontur 070 670 21 17
 

Inlandståg är ett av dotterbolagen i koncernen Inlandsbanan och erbjuder både gods-och personkörningar med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet. Som lokförare hos oss under vår sommartrafik blir du en viktig kugge i hjulet för att våra resenärer ska nå sina semestermål!

 

lokförare på Inlandsbanan