Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka

Jan Olars och Lena Håkansson är Årets Inlandsbaneambassadörer

Under gårdagens bolagstämma utsågs Årets Inlandsbaneambassadörer 2013.

De som fick ta emot utmärkelsen i form av diplom och present var Jan Olars och Lena Håkansson. Tillsammans har de båda bidragit till en utveckling av Inlandsbanan och Norrlands inland.

Jan Olars är marknadsansvarig för Nordkalks kalkbrott i Orsa.

Motivering:
Tack vare Jan Olars engagemang, starka vilja och personliga driv har nu har kalktågen börjat rulla upp till Norrbotten från Dalarna. Han har visat ett gott exempel på vad samarbete mellan näringslivet och Inlandsbanan kan åstadkomma. Till följd av samarbetet beviljade Trafikverket extra anslag för upprustning av Inlandsbanan år 2014.

Lena Håkansson är näringslivsutvecklare på Bergs Kommun.

Motivering:
Genom sitt engagemang och positiva sätt har Lena Håkansson bidragit med information och goda råd, vilka har gjort det möjligt för Inlandsbanan AB att hitta finansiering till en bärighetshöjning på sträckan Sveg – Brånan, något som avsevärt stärker Inlandsbanans konkurrenskraft. Hon har visat på ett gott exempel på när en engagerad ägarkommun med små insatser kan bidra stort till banans utveckling.


På bilden ser vi Årets Inlandsbaneambassadörer Lena Håkansson och Jan Olars tillsammans med styrelseordförande Jan-Eric Sandberg (i mitten).