Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
17 apr - 2023

Träffa Inlandsbanan på Train & Rail 25–27 april

Välkommen att träffa Inlandsbanan på årets stora mässa för hållbara järnvägstransporter, Train & Rail som äger rum den 25–27 april på Stockholmsmässan. En fungerande järnvägsinfrastruktur är helt avgörande för konkurrenskraften hos svenska företag. Den nya mötesplatsen för tåg- och järnvägsbranschen kommer därför att vara av stor betydelse för de som är intresserade av järnväg och som är involverade i den svenska tågindustrin.

Inlandsbanan är självklart på plats på mässan och presenterar Inlandsbanans nutid och framtid. Inlandsbanans nuvarande sträckning mellan Mora och Gällivare har direktanslutning till svensk basnäring inom stål- och gruvindustri, skogsnäring, vind- och vattenkraftproduktion samt till den unika besöksnäringen i området. För dessa näringar är en fungerande infrastruktur och pålitliga transporter en grundförutsättning för att bedriva verksamheterna och Inlandsbanan är en outnyttjad resurs med stor tillgänglig kapacitet.

Vi tror starkt att närvaron vid mässan kommer att vara en möjlighet för branschen att fördjupa sin förståelse och kunskap om Inlandsbanan och dess betydelse för den svenska transportinfrastrukturen.

Vi hälsar dig varmt välkommen till vår monter A05:31 och träffa representanter från Inlandsbanan där du ges möjlighet att utbyta erfarenheter, ställa frågor, diskutera dagens och framtidens järnvägstransporter samt nätverkande.

För ytterligare information om evenemanget, vänligen kontakta Kommunikation- och marknadschef Therese Fanqvist.

Framtidens Inlandsbanan