I fokus

Här kan du läsa Inlandsbanans inlägg i debatten kring infrastruktur och regional utveckling.

« Tillbaka
08 jun - 2017

Vi är sommarens tågvärdar

Förutom att kontrollera och sälja biljetter samt ombordfika, ta upp matbeställningar till våra matstopp och berätta om banan och omgivningarna så är tågvärdarnas viktigaste uppgift att se till att du som resenär får en så bra resa som möjligt. 

Inlandsbanans tågvärdar tycker också om att prata äventyr, resmål och historia om banan så bli inte förvånad om de slår sig ner bredvid dig i tåget. Tveka aldrig att ställa frågor till dem. Här berättar de som sig själva och hur de ser på sommarens resesäsong längs Inlandsbanan:

Per Berglund
Jag är 22 år. På fritiden tränar jag mycket, träffar vänner, är utomhus och läser gärna. När jag inte jobbar så studerar jag sociologi vid Umeå universitet.

Jag har jobbat som tågvärd tidigare och har trivts mycket bra. Därför är jag här igen.

Melinda Lingren
Jag har tidigare jobbat som flygvärdinna på olika bolag. Jag tycker om att träna och vara med kompisar.

Ser fram emot en sommar på Inlandsbanan, att få träffa spännande människor och se nya platser.

MALIN ELFSTRÖM
Jag är en pratglad och nyfiken jämte som när jag inte jobbar gärna är ute och hittar på stora som små äventyr, trivs bäst i skogen!

Jag ser framemot den här sommaren som tågvärd där jag kommer att få dela de roliga upplevelserna och historierna längs Inlandsbanan tillsammans med Er! Mycket skratt, bad och nya bekantskaper!

JONAS NILSSON
Jag är en inflyttad norrbottning som bott i exil i Jämtland många år. Bäst trivs jag på fjället med skidor eller i skogen med bössa och hund.

Mina förväntningar på sommaren är spännande möten med människor och att få utforska nya spännande platser efter Inlandsbanan, väl mött i sommar.

Charlotte Tamm
Jag studerar Sportteknologi-programmet på Mittuniversitetet i Östersund. På fritiden älskar jag att åka skidor och att cykla. Jag är öppen och tycker om att resa och träffa nya människor.

Jag ser fram emot att jobba som tågvärd och höra om alla resenärers äventyr och tillsammans uppleva det svenska inlandet. 

MALIN Godseth
Som vetgirig och glad inflyttad jämte vill jag göra det roligaste som finns, lära mig mer om det mesta. Samtidigt som jag åker tåg studerar jag eller arbetar som vägledare. Jag gillar variation i allt jag gör och söker alltid efter något nytt att lära.

Att jobba på Inlandsbanan ger mig precis det jag söker, nya glada kontakter och berättelser från hela världen. Många mil har jag åkt under dom år jag arbetat och ser fram mot många nya erfarenheter även den här sommaren. 

William Cederberg
Jag är en glad jämte som har jobbat på Inlandsbanan i snart ett år. Till hösten kommer jag att gå vidare med nya spännande utmaningar. Vill du veta vad så får du fråga mig i sommar när vi ses ombord.

Det finns en del av banan som jag tycker är extra fin och det är mellan Jokkmokk och Gällivare, det är min pärla. På mina resor pratar vi alla äventyr man kan se längs banan, jag pratar även om vattenkraftens betydelse för inlandet. Vi åker ju faktiskt igenom fantastiska vyer som i sin tur förser stora delar av Sverige med energi.
När jag är er tågvärd är vi alltid #mittiäventyret.

MAJA EVERLID
Jag arbetar på vintrarna i skidbackar runt om i Sverige som skidlärare och instruktör på olika skidlärarkurser. På sommaren är mina intressen löpning och cykling. Jag gillar att vara utomhus på fjället under alla årstider.

På Inlandsbanan i sommar hoppas jag kunna finnas till för att göra det lilla extra som gör resan till en upplevelse och ett fint reseminne. Förutom livet på fjället så är jag intresserad av mat och dryck och kan kanske tipsa om några smultronställen som kan förgylla semestern.

Heike Lippertz
Jag är född och uppvuxen i Tyskland. 2009 flyttade jag till Östersund där jag stortrivs med landskapet, möjligheterna, människorna och livet. Jag har jobbat på Turistbyrån i Östersund de senaste fyra åren, jag är sportexpert på P4 Jämtland samt driver ett eget företag som översättare. Är friluftsmänniska, aktiv, öppen, nyfiken, positiv, älskar att idrotta, läsa och resa.

Det ska bli så kul att få resa med många olika människor från alla håll i världen och få visa er resenärer hur vackert, spännande och trevligt Sverige är. Ser mycket fram emot alla spännande möten, historier och upplevelser under resorna på Inlandsbanan.

LINDA KARLSSON
Jag har jobbat som tågvärd förra sommaren och även nu under vintern och våren. Jag tycker om fjäll, att vandra, cykla och springa på. Jag älskar blommor och är nyfiken vad dom kan användas till.

Jag tror på en varm, rolig, lärande, busig och spännande sommar.

LINN BÅTELSON
Jag är en positiv och nyfiken jämtlänning som gillar fjällen. Jag jobbade som tågvärd förra sommaren och i år är jag tågvärdschef och kommer mest att jobba på kontoret i Östersund. 

Det ska bli kul med en till sommar på Inlandsbanan, nya möten med resenärer och nya erfarenheter.
 

Tågvärdar sommaren 2017

På bilden från vänster, bakre raden: Jonas Nilsson, Melinda Lindgren, Maja Everlid, Malin Elfström, Charlotte Tamm,  Malin Godseth, Linda Karlsson, Per Berglund.
Främre raden:  Linn Båtelson, William Cederberg och Heike Lippertz.

Foto: Ulrica Dahlqvist