I fokus

Här kan du läsa Inlandsbanans inlägg i debatten kring infrastruktur och regional utveckling.

« Tillbaka
06 apr - 2016

Upplev och smaka på Lapplands fjällvärld

Upptäck fjällvärldens flora i Jokkmokks fjällträdgård med smaker och berättelser om de åtta årstiderna. I Inlandsbanans paketresa Taste of Sápmi ingår en smakföreställning i Jokkmokks fjällträdgård. Här har smakerna huvudrollen och på ett annorlunda sätt bjuds vi på ett smakprov av Lappland. I föreställningen berättar och sjunger matkreatör Eva Gunnare om det åtta olika årstiderna som det samiska landskapet bjuder på.

Smakrika växter vid polcirkeln
Resan är för dig som fascineras av naturupplevelser och är nyfiken på samisk kultur. Här i Sveriges inland, vid polcirkeln finns väldiga temperaturskillnader, årstiderna växlar snabbt och det märks också på växterna.
– Här växer det ibland dygnet runt, det ger växterna mer näring och mer smak än i vanliga fall. Vi bor och verkar i ett smakrikt land, säger Eva Gunnare som är natur- och kulturguide och vd för företaget Essense of Lapland.

Här finns tid att känna efter
I Lappland finns storslagna platser där du hinner reflektera, prata och känna efter.
– Med en smakföreställning hoppas jag inspirera och ge reflektioner kring hur människor lever idag. Jag kan visa en annorlunda livsstil som jag tror många längtar efter, säger Eva som kommer från Stockholm, jobbade för första gången i fjällen som 20-åring, återkom varje sommar och flyttade till slut upp för gott för 23 år sedan.

Taste of Sápmi är resan för dig som fascineras av naturupplevelser och är nyfiken på samisk kultur. Möt ursrung och mystik i Sápmi.  Öppna dina sinnen och åk med till midnattsolens land.

Smaker med flera sinnen