Tågvärdar i sommar | Inlandsbanan

Tågvärdar i sommar

Det här är tågvärdarna som jobbar på Inlandsbanans tåg under sommarsäsongen 2016

Tillbaka

Inlandsbanan är inte som andra tåg. När andra tåg släpper av dig mitt i stan så stannar vi mitt i äventyret och vi har tågvärdar på våra tåg.

Förutom att kolla och sälja biljetter, ombordfika och ta upp matbeställningar till våra matstopp så är deras viktigaste uppgift att se till att du som resenär får en så bra resa som möjligt. 

Inlandsbanans tågvärdar tycker också om att prata äventyr, resmål och historia om banan så bli inte förvånad om de slår sig ner bredvid dig i tåget. Tveka aldrig att ställa frågor till dem.

I sommar jobbar tio tågvärdar på våra tåg och så här berättar de som sig själva och hur det ser på sommarens resesäsong längs Inlandsbanan:

Från vänster:

Maja Nilsson
Jag studerar till jägmästare på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Jag är en väldigt lugn person som njuter av det lilla i vardagen, till exempel morgonkaffet som är heligt. På fritiden promenerar jag och fiskar gärna i (Jämtlands)fjällen.

Som tågvärd i sommar ser jag fram emot möten med nya människor och att få dela resenärernas förväntningar under resan.

Andreas (Ante) Kuoljok
Jag är egen företagare och jobbar både som artist, slöjdare och även slöjdlärare. Mina största intressen är att umgås med människor och göra musik.

Mina förväntningar som tågvärd sommaren 2016 är att det kommer att vara många människor som reser med oss.

Per Berglund
Jag skulle beskriva mig själv som en lugn och lättsam person som också är en riktig tänkare, gillar att klura på saker. Tidigare har jag jobbat med lite olika saker och även studerat språk, något som jag gillade.

Mina förväntningar på sommaren som tågvärd är att få en rolig och upplevelsefylld sommar. Jag ser det inte endast som ett jobb utan som en möjlighet att få erfarenheter där jag får se inlandet och träffa massvis med nya människor!

Malin Godseth
Jag är en glad inflyttad jämte som trivs i sällskapet av människor och djur.  Jag har arbetat med serviceyrken hela mitt liv och tänker fortsätta med det. Nyfiken på allt och söker alltid efter nya livserfarenheter.

Jag vet att denna sommar kommer att bli lika fantastisk på tåget som alla andra år jag åkt med! 

Linn Båtelson
Jag är en positiv och nyfiken jämtlänning. Lite av en datanörd som mer än gärna spenderar tid till fjälls, vinter som sommar!

Den här sommaren på Inlandsbanan hoppas jag på att få träffa nya människor att prata med om livet och allt vad det innebär, samt att upptäcka mer av inlandet. Framför allt att ha en riktigt rolig sommar ombord på tåget!

William Cederberg
Jag älskar att prova nya saker och jobbade med årets Eurovison Song Contest i Stockholm. När jag inte jobbar så gillar jag att grotta ner mig i historia, gärna 1900-talet. Såklart så är Inlandsbanan ett litet intresse, men det är mer ett äventyr som man inte kan få nog av! 

Mina förväntningar på sommaren som tågvärd är att det kommer att bli en sommar med nya spännande upplevelser här på Inlandsbanan, jag hoppas också att de kommer många nya människor som delar med sig av sina fantastiska upplevelser. Hoppas att vi ses ombord i sommar! 

David Axell
Jag dansar folkdans med Östersund folkdansgille och är tränare för en grupp badminstonspelare i BMK Boston. Jag gillar att teckna och har lyckats göra några hyggliga porträtt genom åren.

Jag har jobbat flera somrar som tågvärd, jag tycker det är så trevligt så jag gör det när jag har semester från mitt ordinarie jobb.

Linda Karlsson
Jag tycker om fjäll, att vandra, cykla och springa på. Älskar blommor och är nyfiken vad dom kan användas till.

Jag tror på en varm, rolig, lärande, busig och spännande sommar!

Sofia Wrangel 
Jag är en glad jämte som snart har examen i turismvetenskap. Är expert på problemlösning och gillar att fylla vardagen med små och stora äventyr. 

Att vara tågvärd är ett av de bästa jobb man kan ha så sommaren kommer bli fantastisk!  Jag ser framemot att få träffa alla glada, roliga och spännande resenärer och få dela tågresan norr eller söderut med dem.  

Emma Espell
Jag pluggar till fysioterapeut (sjukgymnast) i Luleå men är född och uppvuxen i Östersund. På fritiden är det fäktning och dans som gäller!

I sommar hoppas jag på att träffa många spännande människor att skratta och ha roligt med, och fint väder såklart! Men jag är också nyfiken på att höra om spännande saker om vad ni resenärer på tåget har varit med om.

Från vänster: Maja Nilsson, Ante Kuoljok, Per Berglund, Malin Godseth, Linn Båtelson, William Cederberg, David Axell, Linda Karlsson, Sofia Wrangel, Emma Espell