Tack för i sommar | Inlandsbanan

Tack för i sommar

Tillbaka

Söndag 28 augusti var sista resdagen på Inlandsbanan för den här sommaren. Tack alla ni som åkt med oss!

Det har varit inspirerande att följa era resor genom bilderna på Instagram som ni delat med er av och taggat Inlandsbanan i. Tack också ni som hört av er och berättat om er upplevelse på andra sätt.

De mest långväga gästerna vi haft i sommar har kommit från bland annat Australien, USA, Nya Zeeland och Japan. En av dem är Betty Olivier från Arizona, som vi tidigare berättat om Mitt i äventyret.

Här är några kommentarer vi fått från andra resenärer, läs och inspireras:

Vår Inlandsbaneresa överträffade verkligen de förväntningar vi haft. (…) Tågvärdarna var riktiga entusiaster och tog sig gott om tid att prata med alla och hitta på roliga upptåg. (…) Tack också Bengt Sandhammar för din bok, som vi studerat i förväg och som lärde oss lite om vilka orter vi skulle komma att passera och vad som hänt där.Vädret kunde inte varit bättre, så vi roade oss också med att fota allt möjligt.  Många kort blev det  :-)
/ Hälsn. från en mycket nöjd resenär,  Lena
 

Jag tyckte det var en trevlig resform. Jag önskar förstås så här i efterhand att jag lagt mer tid på att ta fler stopp under resan. Istället valde jag att ta ett längre stopp efter slutstationen och bege mig upp till fjällen. Därför är det bra att tågkortet varar två veckor, då hinner man med både stopp och utflykt. 
Att resa med Inlandsbanan upplevde jag var som lite av min egen resa och lite av en gruppresa. Man kliver av och på på olika ställen men träffar på varandra igen under resan. Då kan man prata om var man varit och dela med sig av de olika upplevelserna. Sedan träffar man också människor för stunden och pratar bort några timmar med, inga namn inga yrken - kul.
/Hälsar Ingmari

Hej, min sambo och jag åkte Inlandsbanan med Hurtigruten. Det var en upplevelse utöver det vanliga, vi blev väl omhändertagna på alla sätt och vis, trevlig och kunnig ombordpersonal på tågen, hotellen var väldigt trevliga. Hurtigrutten är ett kapitel för sig, vi återkommer gärna vid ett senare tillfälle.
/Mvh Britt-Marie

Har bara positivt att säga om resan. Var mysigt att i "normal" takt åka genom vackra Sverige. Blev väl bemött och omhändertagen av personalen.
Mao väldigt trevlig och resan kan varmt rekommenderas till andra.
/Vänliga hälsningar Carina

We travelled this route from Kiruna to Ostersund in July 2016. Twelve hours sounds a long time but not on Inlandsbanan. We saw wild reindeer, with their little white calves who looked like goats; heard stories and songs of the communities that made the railway; had the great services of a lovely, warm hostess and had delicious lunch and evening meal along the way. If you are thinking about it - go! We would be delighted to take this trip again. Thank you to everyone who made it possible.
/Ann & Mary

Tågvärd Davis har bärquiz

Tågvärd David har plockat olika bär längs banan och kör ett quiz med resenärerna på tåget.

Text och Foto: Ulrica Dahlqvist