I fokus

Här kan du läsa Inlandsbanans inlägg i debatten kring infrastruktur och regional utveckling.

« Tillbaka
17 aug - 2018

Musik längs järnvägen

Turnesällskapet vid Inlandsbanans tåg, Foto:Nikedesign
Turnésällskapet samlat vid tåget. Foto: Nikdesign

Årets upplaga av Inlandsbanefestivalen är i gång. Under augusti gästar de 14 orter längs banans sträckning och i september ytterligare två. 

Olika artister uppträder på olika platser, här är några av de som är med på turnén som inleddes 15 augusti i Dorotea: Faughter- generationsduon i Americanagenren, vispop med Rebecca Perneholm, Jens Gustavson-vars musik beskrivs som "svensk visa på kollisionskurs med melankolisk elektrisk rock", Carl-Erik Thörn-"svensktoppskungen från 60-talet" som nu uppträder tillsammans med sin fru Adorena Thörn, Kristian Antilla återvänder för tredje gången till festivalen och Mi vo Ahn som släpper sitt debutalbum den här hösten. Självklart är Johan Piribauer med, festivalens upphovsman med rötterna i Arvidsjaur.

För att läsa mer om turneplanen och artisterna besök inlandsbanefestival.se

Lyssna på spellistan med några av alla artister som medverkar i år.

Inlandsbanefestivalen strävar efter att lyfta fram ett glesbygsperspektiv och vikten av nätverk och kommunikationer där Inlandsbanan utgör ett viktigt historiskt exempel som ett nav i mötet mellan människor. Festivalen strävar också efter att levandegöra orter som annars nås av ett begränsat utbud kultursatsningar samtidigt som det möjliggör för artister att kunna nå ut till orter de troligen annars inte skulle kunna besöka. Läs mer om tankarna bakom arrangemanget.

Faughter på scen i Sorsele, foto: Rebecca Perneholm
Faughter på scenen i Sorsele. Foto: Rebecca Perneholm.

Faughter på scenen i Sorsele