I fokus

Här kan du läsa Inlandsbanans inlägg i debatten kring infrastruktur och regional utveckling.

« Tillbaka
27 maj - 2019

Kultur i rörelse - Inlandsbanefestivalen

Vad har Lycksele, Hissmofors, Tjappsåive, och Sikås gemensamt? Jo att de, bland många fler platser, får besök av Inlandsbanefestivalen i sommar.

Ett säkert sommartecken sedan festivalens start 2007 är att orter i Norrlands inland får besök av turnésällskapet som vill sprida musik, kultur och glädje. Några av artisterna är Staffan Hellstrand, Ronny Eriksson och Leo Holmberg samt Trio Me´Bumba dessutom olika lokala artister på orterna.

I år drar festivalen igång redan 29 maj, till och med före sommartrafikens start på Inlandsbanan, med första spelningen i Lycksele. Dagen efter är de i Hoting och sista maj i Häggenås. Du hittar hela turnéprogrammet med samtliga orter och artister på hemsidan eller på festivalens Facebooksida.

Ska du ut och åka tåg längs banan, kanske passar ett stopp där de uppträder? Här finns sommartidtabellen, som gäller från 6 juni till och med 18 augusti. Med lite tur kan du som resenär på Inlandsbanans tåg också vara med om spontant musicerande från artisterna som brukar dyka upp på våra tåg de gånger tidtabellen passar med turnéplanen.  Här hittar du priser och biljetter för resa med våra tåg. 

Kultur i rörelse är temat för det här årets upplaga. Arrangörerna ser temat som en metafor för idén om festivalen men också som kultur i utveckling, som förflyttas, interkultur, kulturarv, rörelse i tid men också som mänskliga möten och kommunikation.

I år samarbetar festivalen med Peppkollo som erbjuder workshops i musik, sång och teater för barn och unga på några av platserna i turnéplanen.

gitarr och motorvagn