I fokus

Här kan du läsa Inlandsbanans inlägg i debatten kring infrastruktur och regional utveckling.

« Tillbaka
29 maj - 2017

Inlandsbanefestivalen – större än någonsin

I år firar Inlandsbanefestivalen 10 år och samarbetar med fler kommuner än tidigare. Förutom lokala artister gästar Py Bäckman och Janne Bark (Py & Bark) samt Johan Piribauer festivalen.

Under 10-års jubileet besöks orter i Norrbottens, Västerbottens, Jämtlands, Dalarnas och Gävleborgs län.

- Vi har aldrig arrangerat festivalen i så många kommuner under samma år någonsin tidigare och vi har aldrig heller fått stöd i så många kommuner, säger Johan Piribauer, festivalgeneral.

Det är minst 17 spelplatser i årets turné som börjar i slutet på maj och fortsätter till slutet på juni.

I skrivande stund är programmet för när festivalen besöker Jämtlands län klar. Den börjar 29 maj i Hackås på Strömbacka kvarn och avslutar 3 juni i Jämtlands Sikås, på Sikås bua. Några av artisterna är Running Cooper, Hans-Erik Jansson, Jens Gustavson och Dark side cowboys.

Det är också klart med spelningar på andra orter längs Inlandsbanan till exempel 14 juni på Hotell Dorotea i Dorotea och 20 juni i Storuman på Folkets hus.

Besök Inlandsbanefestivalens hemsida för fler datum och tider... eller festivalens Facebooksida.

Om Inlandsbanefestivalen

Sedan 2007 har norrlands inland gästats av ett turnésällskap av artister som välkomnat bygden en trevlig och blandad upplevelse med musik, gemenskap och underhållning i fokus. Festivalen som följer  Inlandsbanans färdväg för med sig glädje, kulturupplevelser och spännande möten i mångfaldens tecken.  

Festivalens strävan är att lyfta fram glesbygden och vikten av nätverk och kommunikationer samt att levandegöra orter som annars nås av ett begränsat utbud kultursatsningar. Det möjliggör också för artister att kunna nå ut till orter de troligen annars inte skulle kunna besöka.

Text: Ulrica Dahlqvist

Inlandsbanefestivalen