En resenärs berättelse | Inlandsbanan

En resenärs berättelse

Arne Pettersson skriver om sin resa

Tillbaka
gruppbild på resenärer och personal

Arne Pettersson har skrivit en betraktelse från sin resa på Inlandsbanan den 20 augusti, sista dagen på sommarsäsongen 2017. Han delar här med sig av  sin upplevelse, möten med andra resenärer och ombordpersonal.

Söndagen den 20  augusti gick Inlandsbanans rälsbuss i mål kl.14.00 i vasaloppsmetropolen Mora.

Det var glada och mycket nöjda resenärer från olika platser i världen som åkt olika sträckor mellan Mora och Gällivare. En del hade cyklar med sig, andra tält. En del hade bott på vandrarhem andra på hotell. De kom bland annat från Argentina, USA, Holland, Tyskland. Från vårt land: Stockholm, Åmål, Olofström, Rörbäcksnäs, Orsa och Mora. Den yngsta deltagaren var Zea, åtta månader, som besökt släkten i Sveg för första gången. Den äldste var 81 år.

En utmärkt väg- och ortsbeskrivning gavs under resan av en trevlig och kunnig tågvärdinna. De resande framhöll speciellt Östersund med Jamtli samt sevärdheterna i Gällivare. Vid utresan från Mora hade en del besökt Zornmuseet och Zorngården som de speciellt prisade. Matstoppet i Åsarna med skidmuseet med bilder från Wassbergstiden nämndes liksom stoppet i Fågelsjö med dess historiebeskrivning kommenterades.

Sammanfattningsvis har Inlandsbanans styrelse och dess vd lyckats bra med sin marknadsföring som nått långt utanför landets gränser, det skall de ha en eloge för. Det bådar gott för framtiden.

Ett särskilt erkännande skall riktas till tågvärdinnan Malin Godseth och rälsbussföraren Magnus Söderqvist som lotsade oss över de milsvidda skogarna. där det finns björnar och andra vilda djur och framförallt en storslagen natur. Ett stort tack till ER, genom Ert engagemang blev resan minnesvärd för oss.

Till läsarna av detta vill jag ge ett ”Tips”:  boka redan nu in nästa års resa med Inlandsbanan !  En upplevelseresa !

Text och foto: Arne Pettersson

gruppbild på personal och resenärer

Många resenärer från världen över åkte Inlandsbanan när den slog igen för sommarsäsongen.