I fokus

Här kan du läsa Inlandsbanans inlägg i debatten kring infrastruktur och regional utveckling.

« Tillbaka
05 sep - 2018

En bild säger mer än tusen ord

Turisttrafiken i år gick från 11 juni till och med 18 augusti. Sommaren i Sveriges inland och längs banan har dominerats av solsken och värme. Lite för varmt tycker en del och lite läskigt med de stora bränder som härjat. Lyckligtvis behövde vi inte ställa in några tåg på grund av skogsbränderna.

Rälsbussarna har gått som klockor och tillgängligheten har varit 98,6 procent, vilket är fantastiskt eftersom de är från 1979-1980-talen. För andra året i rad ökar antalet resenärer vilket är mycket glädjande, det har gått uppåt både för paketresor och tågluffarkort.

En bild säger mer än tusen ord brukar det ju heta så vi har så här på inledningen av hösten roat oss med att kolla vilka av de egna bilderna vi publicerat på instagramkontot som fått flest gillamarkeringar.

På Instagramkontot delar vi med oss av bilder och filmklipp från hela koncernens verksamhet. Vi delar också sådant som händer hos andra företagare och kommuner längs banans sträckning. Dessutom uppskattar vi verkligen när andra tar bilder och taggar oss så att det blir fler perspektiv från inlandet och banan. Följer du oss inte? Välkommen att göra det @Inlandsbanan. 

Här är följarnas fem mest gillade under de tio veckorna turisttrafiken gick:

Vid hållplatsen Skicenter i Åsarna
Middagspaus i Åsarna som lyser rosa av Rallarosor. 

Det regnar på Lotta som är uppställd utanför lokstallet i Östersund.
Efterlängtat regn utanför lokstallet i Östersund, men underbart var väldigt kort den gången.

Tågvärdar 2018
Det bästa vi har, våra härliga och duktiga tågvärdar. 

Dundret, Gällivare
Så långt norrut du kan komma med Inlandsbanan är Gällivare, här utsikten Dundrets topp. 

Emma Ivarsson, släpper diktboken Rälsbrott
Vi är hedrade över att Emma Ivarsson, som tidigare arbetat som lokförare på Inlandståg, valde att ha boksläpp på sin diktbok Rälsbrott i lokstallet i Östersund. 

 

Hållplatsen vid Åsarna Skicenter