I fokus

Här kan du läsa Inlandsbanans inlägg i debatten kring infrastruktur och regional utveckling.

« Tillbaka
28 dec - 2016

Möjligheternas sommar

Res med oss

I Sveriges inland finns storslagen natur med oändliga möjligheter både för dig som vill ha en aktiv semester med friluftsliv i fokus och för dig som vill ta det lugnt och njuta i lugn och ro. Här är vår blädderbara digitala broschyr och några tips för ditt äventyr längs Inlandsbanan.

Vill du istället få en broschyr skickad hem till dig? Beställ här.

Missa inte årets nyheter...

 godingar i vårt paketutbud men med ännu mer upplevelser

 • "Inlandsbanan och Hurtigruten med guide" - Är en variant på vår populära paketresa "Inlandsbanan och Hurtigruten" som under några avgångar i sommar breddas genom att en guide följer med på hela resan.
   
 • "Taste of lapland"- Här upplever du inlandet och den samiska kulturen med alla dina sinnen. Nytt för i år är att smakupplevelserna börjar redan i Östersund med en guidad tur i stadens restaurangkvarter där du äter fem rätter på fem olika ställen.

aktiv avkoppling och nya kunskaper i naturskön miljö

 • "Bushcraft med Inlandsbanan" - Det här är resan för dig som vill lära dig mer om bushcraft (vildmarkskunskap). Här får du uppleva den vackra naturen i Lappland och lär dig samtidigt många tips och trix för överlevnad i vildmark.
   
 • "Flugfiske för kvinnor" -Ta chansen att lära dig flugfiska i vatten vida kända för sitt fina fiske och vackra miljö. Lär dig grunderna i flugfiske, att binda flugor och få många bra tips vad gäller utrustning.

tågluffa och ta med din cykel

 • Inlandsbanan har Sveriges enda tågluff. Med Inlandsbanekortet har du två veckor och 130 mil upplevelser på ett kort.
   
 • I somras införde vi bokningsbara platser för cykel ombord på tågen. Det blev en riktig succé och många resenärer valde den möjligheten för att ta sig ännu längre ut i äventyret längs banan. Det fortsätter vi erbjuda!

Text: Ulrica Dahlqvist.
Foto: Håkan Wike och Peter Rosén.

 

Älv och tåg