Midsommar längs Inlandsbanan | Inlandsbanan

Midsommar längs Inlandsbanan

Det firas självklart midsommar på många orter längs Inlandsbanan

Tillbaka

På fredag är det midsommarafton. dagen för att ha blommor i håret, dansa runt midsommarstången  samt äta sill och potatis är kommen.
Det händer en hel del längs Inlandsbanan så klart och här är några tips för dig som är ute och åker med oss mitt i äventyret och besöker sveriges vackra inland.

Sveg, gammelgården och runt om i Sveg:
Redan på torsdagen 23 juni kläs midsommarstången på gammelgården, alla är välkomna att hjälpa till.

På midsommarafton startar firandet klockan 11.00 och stången reses en timma senare.
Det händer också en hel del saker runt om i Sveg under fredagen bland annat bil- och mc-utställning, snöskoterkörning på Ljusnan samt cruising på kvällen.

Vilhelmina, midsommarfirande vid Saiva camping och stugby:
Fredag den 24/6 med start kl 11.00 kommer det vara midsommarfirande med dans kring midsommarstången, midsommarbuffé och korv, hoppborg, ponnyridning och en massa lek och skoj. Läs mer om Saiva.

Sorsele, området där Hembygdsgården:
I Sorsele firas midsommar på hembygdsområdet klockan 11-14, därefter har Sorsele River Hotel en grillbuffé (förboka bord) från och med klockan 14.00.

Jokkmokk, Jokkmokks hembygdegård:
Klockan 13 startar firandet t på Jokkmokks hembygdsgård där vi klär och reser midsommarstången, danslekar och sång till levande fiol- och dragspelsmusik, fikar till hembakat och köper gammeldags glass gjord från gammal "isvevar-tunna". Uppträdande av Världsmusikorkester med musik från hela världen.

Klockan 10 på midsommarafton i närliggande Fjällträdgården. Eva Gunnare har en Smakföreställning för Inlandsbanas gäster som åker paketresan Taste of Sápmi. Föreställningen med sånger, smaker och berättelser kan andra gäster delta på också. Boka här.

Klockan 14.30-16.00 är det aktiviteter i Fjällträdgården: Tipspromenad och stockrace i Kvarnbäcken.

Gällivare, hembygdsgården:
Traditionellt midsommarfirande på hembygdsområdet i Gällivare. Klockan 15.00 lövar vi majstången, ta gärna med blommor. Dans och servering, välkomna.
Hembygdsområdet ligger cirka 15 minuters promenad från tågstationen.

Foto: Håkan Wike.

glad midsommar!