I fokus

Här kan du läsa Inlandsbanans inlägg i debatten kring infrastruktur och regional utveckling.

« Tillbaka
04 jul - 2019

Meny kliver på tåget och lagar mat längs Inlandsbanan

Meny, Sveriges radio P1:s härliga matprogram, kliver på tåget och letar efter nya och gamla smaker från Orsa till Gällivare. Det blir allt från läfsor och rallarmacka till Ferry-köttfärssås och nässelsoppa. 

Kocken Susanne Jonsson, känd bland annat som kock i SVT:s Go´kväll, är född och uppvuxen i Gällivare och Porjus i Norrbotten. På resan ska hon botanisera i inlandets kulinariska utbud tillsammans med P4 Västerbottens Gerhard Stenlund. Förutom maten så kommer det en massa spännande nedslag om Inlandsbanan och dess omgivningar, både i dåtid och nutid.

Susanne Jonsson och Gerhard Stenlund

Första programmet av Meny Inlandsbanan sänds torsdag 27 juni klockan 10.04 med ett besök på en fäbodvall i Orsa. Missa inget av programmen som sänds samma tid, i samma kanal åtta torsdagar i rad!

Programmet finns också i Sveriges Radio Play och där poddar finns så du kan lyssna när det passar dig, kanske när du själv sitter på våra tåg genom det grönskande sommarlandskapet.

27/6: Orsa –  med besök på fäbodvall med läfsor och småost.

4/7: Sveg – bakar på filmkonditori.

11/7: Östersund - om den Jämtska maten.

18/7: Vilhelmina – så här gör man smör

25/7: Storuman –köttfärssås med Björn Ferry.

 1/8:  Arvidsjaur – bjuder på både rallarhistoria och rallarmacka.

 8/8: Jokkmokk  –  tillagar iste och nässelsoppa.

15/8: I Gällivare avslutas programserien med en djupdykning i samiskt bröd och picknick i midnattssol på Dundrets topp.

Programmen hittar du här

Tågklarerare vid Inlandsbanans tåg

Bilderna tillhör SR P1, tack för att vi får publicera dem på vår hemsida!

Susanne Jonsson och Gerhard Stenlund