I fokus
Här kan du läsa Inlandsbanans inlägg i debatten kring infrastruktur och regional utveckling.
Meny kliver på tåget och lagar mat längs Inlandsbanan
Meny, Sveriges radio P1:s härliga matprogram, kliver på tåget och letar efter nya och gamla smaker från Orsa till Gällivare. Det blir allt från läfsor och rallarmacka till Ferry-köttfärssås och nässelsoppa.
Kocken Susanne Jonsson, känd bland annat som kock i SVT:s Go´kväll, är född och uppvuxen i Gällivare och Porjus i Norrbotten. På resan ska hon botanisera i inlandets kulinariska utbud tillsammans med P4 Västerbottens Gerhard Stenlund. Förutom maten så kommer det en massa spännande nedslag om Inlandsbanan och dess omgivningar, både i dåtid och nutid.
Första programmet av Meny Inlandsbanan sänds torsdag 27 juni klockan 10.04 med ett besök på en fäbodvall i Orsa. Missa inget av programmen som sänds samma tid, i samma kanal åtta torsdagar i rad!
Programmet finns också i Sveriges Radio Play och där poddar finns så du kan lyssna när det passar dig, kanske när du själv sitter på våra tåg genom det grönskande sommarlandskapet.
27/6: Orsa – med besök på fäbodvall med läfsor och småost.
4/7: Sveg – bakar på filmkonditori.
11/7: Östersund - om den Jämtska maten.
18/7: Vilhelmina – så här gör man smör
25/7: Storuman –köttfärssås med Björn Ferry.
1/8: Arvidsjaur – bjuder på både rallarhistoria och rallarmacka.
8/8: Jokkmokk – tillagar iste och nässelsoppa.
15/8: I Gällivare avslutas programserien med en djupdykning i samiskt bröd och picknick i midnattssol på Dundrets topp.
Programmen hittar du här
Bilderna tillhör SR P1, tack för att vi får publicera dem på vår hemsida!