Tågluffa till fjälluffen i sommar | Inlandsbanan.se

Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka
Etiketter: 

Tågluffa till fjälluffen i sommar

Vart ska du åka och vad ska du se i sommar?

Allt som oftast är mycket som det alltid har varit efter Inlandsbanan, och så även detta år. Vi har kanske en och annan nyhet, men det kommer ni bli varse i så fall. Vi tipsar idag om en annan fin sommaraktivitet nämligen lite tågluff med fjällvandring. 

Tågluffa till fjälluffen

Det finns fantastiskt mycket att se i den svenska fjällvärlden och mycket är tillgängligt direkt från Inlandsbanan. Fjälluffa i Vindelfjällen samtidigt som du tågluffar med oss till Sorsele. Ska du till Vindelfjällen är det bra att börja i Ammarnäs, kanske är det ett av de enklaste sätten för dig som Inlandsbaneresenär att åka rakt in i den svenska fjällvärlden. Det är den perfekta startpunkten för äventyr i Sveriges största naturreservat Vindelfjällen (Kungsleden). Här har några av Sveriges finaste vandringsleder gjorts i ordning, och du hittar leder som passar oavsett om du vill göra enkla dagsturer och bo bekvämt och njuta en fin trerättersmiddag, eller ge dig ut på långa vandringar. På STFs hemsida kan du läsa mer om lederna i Ammarnäs. En fjärde anledning att besöka Ammarnäs är människorna, som är genuint trevliga, och bland dem hittar man dessutom världskända slöjdare, historieberättare och storfiskare. Sen råkar stora delar av byn dessutom vara historiska riksintressen och självklara utflyktsmål: som den slående träkyrkan, Lappstan och potatisbacken.

Till Ammarnäs tar du dig med fjällbussen, linje 341, som stannar till vid järnvägsstationen i Sorsele. Och har du med dig din cykel är Vindelvägen, väg 363 som startar i Ammarnäs, en nio mil lång upplevelse längs skog, fjäll, älv, forsar och vattenfall. Bästa sätt att tågluffa till din fjälluff med oss är Inlandsbanekortet.

Hoppas vi ses i sommar!