Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
24 jun - 2020

Sommartrafiken på Inlandsbanan inställd

Inlandsbanan har beslutat att ställa in persontrafiken i sommar. Bakgrunden till beslutet är den minskade efterfrågan på långväga resor. 

Inlandsbanan har sedan starten av utbrottet av covid-19 haft ambitionen och arbetat för att kunna genomföra sommartrafiken som planerat. Inlandsbanan beslutar nu att ställa in sommarens trafik på grund av svag efterfrågan på resorna. Från att haft ett starkt bokningsläge i början av året har många avbokningar och minskad efterfrågan uppstått. Detta innebär att det inte är realistiskt att genomföra den planerade trafiken.  

På grund av rådande läge så har bolaget redan under våren tagit beslut om att begränsa trafikperioden från 10 veckor till 6. Samtidigt så har inreseförbud i Norge resulterat i att samtliga gränsöverskridande paket inställda sedan tidigare.  

Resenärer som påverkas kommer att erbjudas fri ombokning till 2021 eller fri avbokning i enlighet med paketreselagen. Kontakta om du har några frågor eller funderingar, tänk på att det kan ta ett tag för oss att ta hand om alla ärenden under rådande omständigheter. 

Läs pressmeddelande här