Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
07 jun - 2021
Etiketter

Ny fiskeresa

Även denna sommar lockar den svenska naturen och friluftsliv och många planerar en semester i norra Sverige. Inlandsbanan presenterar nu en ny paketresa till Norrbotten i sommar med fokus på gäddfiske i midnattssolens sken.

Paketresan ”Gäddfiske i midnattsljus” är en tre dagar lång resa med möjlighet att bygga på resan med fler dagar. Resan sker med nattåg samt Inlandsbanans tåg och med boende på fyrstjärnigt hotell. Lokal mat förankrad i den samiska kulturen och spännande fiske tillsammans med engagerade och kunniga lokala guider utlovas.

- Det här är verkligen en resa för den som vill kombinera fiske, mat och naturupplevelser men ändå bo bekvämt på hotell. Tänk vad smidigt att slippa tänka på mat, disk, sätta upp ett tält och att ordna med transport. Fördelen med att resa med en paketresa är att då ingår allt, inklusive den natursköna upplevelsen att färdas hållbart med tåg säger Maria Nordvall, Reseproducent på Destination Inlandsbanan AB.

Gäddfiske med kunniga guider

Allt fiske bedrivs med största respekt för naturen och fisken med återutsättning på ett sätt som skadar fisken så lite som möjligt. Om gästen önskar tas mindre exemplar upp och tillagas.

- Våra guider har fiskat i vattnen runt Gällivare och Jokkmokk i över 20 år och är vana att guida både nybörjare och erfarna fiskare. Det här är ett miniäventyr i fantastisk natur där gästerna får lära sig allt om gäddan som topppredator, hur viktig den är för att ekosystem ska fungera i vattnet, men också som matfisk säger Daniel Nordvall, från Nordvallfishing.

Midnattssol

Vänder vi på ordet blir det sol vid midnatt och det är just vad det är. Vid norra polcirkeln är solen uppe dygnet runt vid sommarsolståndet som infaller omkring den 21 juni. Ju längre norrut du befinner dig, desto längre period lyser midnattssolen. Norr om polcirkeln kan man se midnattssolen från mitten av juni till mitten av juli.

I resan ingår:

  • Nattåg ToR Stockholm C-Gällivare C
  • Resa med Inlandsbanan
  • Fyrstjärnig hotellövernattning med frukost
  • Lokal sportfiskeguide med fullt utrustad båt
  • Gäddfiske-utrustning
  • Fiskekort & flytvästar
  • Transfer till och från fiskeplats
  • Lunch, fika & middag (lokalt förankrad med influenser från det samiska köket)
     

Läs mer om resan här: Gäddfiske i midnattsljus | Inlandsbanan