Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
25 sep - 2020
Etiketter

Nu är Snötåget bokningsbart

Den 20 december Börjar Snötåget Gå, köp din biljett redan idag!

För nionde året trafikerar Snötåget Inlandsbanans södra del under vintern. Tåget avgår på morgonen från Östersund, ankommer Mora vid lunchtid, vänder och går tillbaka till Östersund dit det ankommer på kvällen.

Du köper din tågbiljett samt ev. busstransfer på:

Detta är andra året som trafiken körs fullt ut på förnyelsebart drivmedel som tankas vid tankanläggningen för HVO vid lokstallet i Östersund varifrån bolaget tankar både järnvägsfordon som landsvägsfordon.

– Att vi har infrastruktur på plats för fossilfritt drivmedel är oerhört viktigt för att kunna tillhandahålla våra kunder och resenärer hållbara transporter. Sedan 2017 har vi på uppdrag av Snälltåget dragit deras nattågsvagnar från Östersund till Röjan helt fossilbränslefritt. Att vi nu kan erbjuda även Snötågets resenärer en mer klimatsmart resa känns bra, säger Maria Cederberg, VD på Inlandståg AB.

Anslutande busstrafik med Snöpendeln från och till Röjan, för transfer till Destination Vemdalen med skidorterna Vemdalsskalet, Björnrike, (Vemdalen), Klövsjö och Storhogna kommer att finnas.

Tidtabellen skapar möjligheter att koppla ihop resan längs Inlandsbanan i Mora med avgående och ankommande tåg till mellan- och södra Sverige med bla Stockholm, Göteborg och Malmö. Via anslutning i Östersund skapas ytterligare möjlighet både med nattåg och mer regionaltrafik från bland annat Sundsvall.
 

Mer information och tidtabell >> 

Snötåget ankommer Röjan