Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka
Jobba som tågvärd på Inlandsbanan

Gillar du också tåg?

Då ska du jobba som tågvärd på Inlandsbanan i sommar!

Just nu söker Destination Inlandsbanan tågvärdar inför sommartrafiken 2019. Som tågvärd ansvarar du för resenärernas upplevelse ombord på tåget med målet att skapa starka positiva minnen och resglädje. Det är långa och intensiva arbetspass, men i gengäld mycket sammanhängande ledighet däremellan.

I arbetet ingår att vara reseledare och guida resenärerna genom landskapet vi passerar, berätta lite om vad de passerar och tipsa om sevärdheter längs banan. Tågvärden ansvarar för service och information ombord på tågen, du skall hjälpa våra resenärer tillrätta, tillhandahålla fika- och souvenirförsäljning, ta emot matbeställningar inför lunch- och middagsstopp samt sköta högtalarutrop under färdens gång. Som tågvärd ansvarar du för att samtliga resenärer har giltiga färdbevis och den ekonomiska redovisningen av försäljningen ombord.

Som tågvärd har du också ett gemensamt ansvar tillsammans med lokföraren för säkerheten ombord.

Vi önskar att du är social, utåtriktad och gillar att umgås med och hjälpa dina medmänniskor. Du är nyfiken med ett serviceinriktat arbetssätt och ett gott värdskap. Du bör besitta förmågan att behålla lugnet trots att tempot ibland höjs. Du är flexibel, kan ta snabba beslut och är uthållig. Vi ser gärna att du har ett starkare personligt intresse kring något som kan förknippas med Inlandsbanan, t ex naturupplevelser, historia, friluftsliv, tåg, järnvägar, geografi, samt har ett eget rese-intresse. Att prata inför större grupper och att besitta personlig auktoritet är viktiga egenskaper som kommer hjälpa dig i arbetet. Våra ledord är kreativa, stolta, trovärdiga och respekterande och vi ser det som en självklarhet att du känner dig trygg i det.

Läs hela annonsen här

Sista ansökningsdag 31 mars 2019.

Har du några frågor kontakta gärna:
Ulf Jaarnek, planerare Inlandståg AB, 070-670 21 17

Ansökan skickas via e-post till ulf.jaarnek@inlandstag.se