Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
05 maj - 2020
Etiketter

Framflyttad säsongsstart på Inlandsbanan i sommar

Mot bakgrund av det nya coronaviruset och den uppmaning som Folkhälsomyndigheten gått ut med om att undvika icke nödvändiga resor så har Inlandsbanan beslutat att skjuta fram starten för sommarens trafik. 

Inlandsbanan har efter utbrottet av det covid-19 haft ambitionen och arbetat för att kunna genomföra sommartrafiken som planerat, dvs med start den 15 juni. I dagsläget ligger en avrådan från Folkhälsomyndigheten om icke nödvändiga resor vilket gör att Inlandsbanan skjuter fram trafikstarten. 

Sommarens trafik planeras istället att starta 6 juli och slutdatum 23 augusti står fast. Inlandsbanans sommartrafik är något som engagerar och påverkar många, både direkt och indirekt. Vi ser därför inte att det är möjligt för oss att starta så snabbt inpå och anser oss nödgade att fatta detta beslut med god marginal så att det blir bästa möjliga utgång för alla som påverkas. 

För dig som har en bokning under denna period och därmed påverkas kommer du att erbjudas fri ombokning, antingen till senare i sommar eller till sommaren 2021, och om inget av detta önskas naturligtvis rätt till fri avbokning. Mer att läsa om detta här 

För er som hellre vill uppleva Inlandsbanan nästa år så förlängs sommarsäsongen med ytterligare en vecka 2021, från 10 till 11 veckor. Flera resor och paket är redan nu bokningsbara för 2021, bland annat är Jokkmokks vintermarknad och Vildmarkståget Valborg som du kan läsa mer om på hemsidan. 

För mer information och bokning, kontakta oss på:

Tel: 0771-53 53 53