Inlandsbanan 100 år | Inlandsbanan.se

Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka

Du följer väl med på Jubileumståget?

I höst firar Inlandsbanans delsträcka mellan Brunflo och Sveg 100 år och det vill vi naturligtvis fira genom att köra historiska tåg. Efter 100 år kommer Sveriges starkaste ånglok äntligen till Inlandsbanan!

Lördag den 24 september kommer Inlandsbanan tillsammans med Järnvägsmuseet att fira banans 100-årsjubiluem och centrum för firandet blir Överhogdals hembygdsgård. Inlandsbanans delsträcka mellan Sveg och Brunflo invigdes den 21 september 1922, efter att spåret byggts ihop i trakterna av Överhogdal/Ytterhogdal. När sträckan var färdig var det ånglok som drog alla tåg.

Preliminärt program:
Ångtåg går från Östersund vid 8-tiden på morgonen till Överhogdal. Åter i Östersund kring kl. 18. Ångtåget har med serveringsvagn där det finns fika, mackor, varmkorv samt på hemresan även öl och vin. Tåget körs av Järnvägsmuseet i Gävle, bokning och information sker via Inlandsbanan. Tåget stannar på alla stationer och hållplatser på vägen där ordinarie trafik normalt stannar och det går att köpa biljett antingen i förväg, eller ombord på tågen. I Överhogdal är vi ca 3 timmar där man kan köpa lunch och delta i jubileumsaktiviteter.

Läs mer och boka här!