Boka Snötåget

Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka
Snötåget ankommer Röjan

Bokningen till Snötåget har öppnat

Den 19 december startar den dagliga tågförbindelse mellan Östersund och Mora tur och retur på Inlandsbanan som kallas för Snötåget. Nytt för i år är att trafiken bedrivs på det förnyelsebara drivmedlet HVO.

För åttonde året trafikerar Snötåget Inlandsbanans södra del under vintern. Tåget avgår på morgonen från Östersund, ankommer Mora vid lunchtid, vänder och går tillbaka till Östersund dit det ankommer på kvällen.

För första gången kommer trafiken att bedrivas fullt ut på förnyelsebart drivmedel. Eftersom Inlandsbanan inte är elektrifierad har tågen tidigare kört på fossil diesel. Första tankanläggningen för HVO står nu på plats i Östersund varifrån bolaget kan tanka både järnvägsfordon som landsvägsfordon.

– Att vi har infrastruktur på plats för fossilfritt drivmedel är oerhört viktigt för att kunna tillhandahålla våra kunder och resenärer hållbara transporter. Sedan 2017 har vi på uppdrag av Snälltåget dragit deras nattågsvagnar från Östersund till Röjan helt fossilbränslefritt. Att vi nu kan erbjuda även Snötågets resenärer en mer klimatsmart resa känns bra. Att vi har en stark ökning av turisttrafiken innebär också att boende i området också får en möjlighet att resa med tåg, säger Maria Cederberg, chef på Inlandståg AB.

Anslutande busstrafik med Snöpendeln från och till Röjan, för transfer till Destination Vemdalen med skidorterna Vemdalsskalet, Björnrike, (Vemdalen), Klövsjö och Storhogna kommer att finnas.

Tidtabellen skapar möjligheter att koppla ihop resan längs Inlandsbanan i Mora med avgående och ankommande tåg till mellan- och södra Sverige med bla Stockholm, Göteborg och Malmö. Via anslutning i Östersund skapas ytterligare möjlighet både med nattåg och mer regionaltrafik från bland annat Sundsvall.

Bokning görs via resrobot.se och sj.se och resorna är bokningsbara redan nu. Där bokas även busstransfer.

För mer information och tidtabell