Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
31 jan - 2023

Nu söker vi engagerade tågvärdar till årets sommartrafik på Inlandsbanan!

Gillar du att leverera god service, träffa förväntansfulla resenärer och jobba i ett företag som tycker att miljön är viktig? Då ska du söka som tågvärd för perioden 19 juni till 27 augusti!

I arbetet ingår att vara reseledare och guida resenärerna genom landskapet vi passerar, berätta lite om platserna som tåget passerar och tipsa om sevärdheter längs banan. Våra tågvärdar ansvarar också för service och information ombord på tågen, du hjälper våra resenärer till rätta, tillhandahåller fika- och souvenirförsäljning, tar emot beställningar inför lunch- och middagsstopp samt sköter högtalarutrop under färdens gång. I arbetet ingår, tillsammans med lokföraren, också ansvar för säkerheten ombord. Jobbet som tågvärd innebär långa, intensiva men fartfyllda arbetspass och i gengäld har du sammanhängande ledighet däremellan.

Vi ser att du som vår nya kollega har en godkänd gymnasieutbildning och erfarenhet av att arbeta inom servicebranschen. Vi ställer krav på goda kommunikativa kunskaper i svenska och engelska, andra språkkunskaper, främst tyska, är meriterande för tjänsten. Vi ser också att du har erfarenhet av att prata inför grupper.

För att trivas i jobbet som tågvärd tror vi att du har ett starkare personligt intresse kring något som kan förknippas med våra resor längs Inlandsbanan, tex friluftsliv, tåg, järnvägar, geografi och en självklarhet är ditt eget reseintresse. Vi ser också att du är social, utåtriktad och gillar att umgås med, och hjälpa, dina medmänniskor. Du är nyfiken med ett serviceinriktat arbetssätt och ett gott värdskap.

Vi vill att våra gäster får oförglömliga minnen och en känsla som lever kvar, länge!

Tjänsten som vi erbjuder dig är en säsongsanställning under perioden 19 juni-27 augusti. Du utgår från din stationeringsort som är antingen Östersund eller Jokkmokk. Vi tillämpar goda anställningsvillkor i enlighet med gällande kollektivavtal. Innan sommartrafiken startar behöver du vara tillgänglig för utbildning som kommer att genomföras i Östersund.

Om det är dig vi beskriver här ovan ser vi att du skickar in din ansökan till senast den 2 mars 2023. Urvalet kommer ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så se till att skicka dina uppgifter redan nu!

Hoppas vi ses!

Inlandståg AB är ett av dotterbolagen i koncernen Inlandsbanan med huvuduppdrag att framföra gods-och persontrafik längs järnvägen. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet. Vi erbjuder dig nu ett spännande säsongsarbete där du tillsammans med dina kollegor på så väl tåget som på kontoret ska bidra till att skapa den bästa upplevelsen för våra resenärer!