Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
02 jun - 2022

Vill du arbeta som banförvaltare på Inlandsbanan?

Har du goda kunskaper av underhållsarbete och nybyggnation av järnvägsanläggningar och vill arbeta på en arbetsplats med offensiva framtidsplaner? Skicka då in dina kontaktuppgifter till oss och låt oss berätta mer, för vi på Inlandsbanan AB söker nu en banförvaltare till vårt team!

Vad gör en banförvaltare hos oss?
Som banförvaltare på Inlandsbanan leder du och övervakar förvaltningen av infrastrukturen på olika bandelar. I ditt arbete ser du till att lagar, myndighetskrav, avtal och interna regler följs och vid behov förbättras. I din roll har du delegerat trafiksäkerhetsansvar samt befogenhet och ansvar att beställa arbeten, tjänster och varor inom banunderhållsområdet. Du ansvarar för statusbedömningen av infrastrukturen och identifiering av risker samt uppföljningen av åtgärder på de avvikelser som identifierats. Du som förvaltare planerar arbeten på infrastrukturen, ansvarar för att besiktningar genomförs och att de som utför arbeten inom ditt område har rätt kompetens och behörighet.

Våra banförvaltare arbetar både operativt längs banan och administrativt med till exempel budget, registerhållning över anläggningen, rutinframtagning och planering av arbeten och åtgärder tillsammans med infrastrukturchef och trafikchef. I din roll ingår det att leda byggmöten och ha ett nära samarbete med underhållsentreprenören. Inom bolaget är din roll av stor betydelse då vi genom din kompetens vet hur vi kan använda vår bana!

Våra banförvaltare är stationerade på tre geografiska områden längs med banan och delas in i norr, mitt och syd. Vilka bandelar du kommer ansvara för är något vi kommer överens om.

Vem och vad söker vi?
För rollen ställer vi krav på högskola eller universitetsutbildning, alternativt att du har en längre järnvägsbakgrund med erfarenhet av underhållsarbete.  Du har goda kunskaper inom järnvägslagstiftning och övriga krav som tillsynsmyndigheter ställer på oss som infrastrukturförvaltare. För tjänsten ställs krav på genomförd och godkänd hälsoundersökning utifrån lagstadgade hälsokrav för personal i säkerhetstjänst. Meriterande är om du tidigare arbetat med entreprenadjuridik, upphandling samt om du i ditt nuvarande arbete har säkerhetstjänst (tillsyningsman för skydd och färd).

På Inlandsbanan arbetar vi mycket digitalt och därför ser vi att du är van att arbeta administrativt i olika system. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du har erfarenhet av planering och uppföljning av budget. De personliga egenskaper vi värdesätter för rollen är att du är självgående, strukturerad och lösningsorienterad. Vi jobbar som ett team i en liten organisation och hjälper varandra. Du som ansvarig för en egen bandel kommer att planera, organisera och leda arbetet framåt för att vår bana ska hålla hög standard.

Om du är intresserad av att söka jobbet ser vi gärna att du skickar en kort sammanfattning om din arbetslivserfarenhet och några rader om vem du är. Vi kommer hantera ansökningar löpande så kontakta oss om du är intresserad eller har frågor. Skicka din ansökan till: med märkningen ”Banförvaltare” i ämnesraden.  Vid frågor angående rollen eller arbetet är du välkommen att kontakta infrastrukturchef Björn Söderholm. Har du övriga frågor kring anställningen kontaktar du HR-strateg Johanna Forsberg.


070 396 16 11

073 80 76 240

GDPR
Genom att skicka din ansökan till oss godkänner du att Inlandsbanan AB hanterar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen.

Läs mer om Inlandsbanans verksamhet