Verksamhetscontroller sökes till Inlandsbanan

Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka

Vi söker en verksamhetscontroller

Söker du nya utmaningar och vill du jobba i en framtidsbransch? I sådant fall kan det vara dig vi söker! Vi på Inlandsbanan AB söker nu en verksamhetscontroller, en helt ny roll inom vår infrastrukturförvaltning som innebär att övervaka, kontrollera och följa upp järnvägsrelaterade IT-system, korrigerande åtgärder, kontraktsfrågor, planer inom trafikledning och drift & underhåll, samt miljötillstånd.

Om oss

Som verksamhetscontroller ingår du i vår infrastrukturavdelning som består av en trafiksektion och en bansektion. Du kommer arbeta för båda sektionerna för att hålla samman de gemensamma arbetsuppgifterna i ett nära samarbete med infrastrukturchefen, banchefen och trafikchefen. Som verksamhetscontroller hos oss kommer du fungera som en stöd- och kontrollfunktion som levererar underlag/rapporter till våra chefer och nyckelpersoner inom olika områden.

När du kommer till oss på Inlandsbanan möts du av kollegor som tar sitt jobb på allvar och som arbetar för att ständigt utvecklas och förbättras Koncernen Inlandsbanan består av tre bolag med många olika kompetenser samlade under samma tak. Vi finns i lokstallet vid Storsjöstrand i Östersund samt på våra lokala arbetsplatser längs med banan i Sveg, Hoting, Storuman och Arvidsjaur.

För att jobba hos oss behöver du dela våra värderingar som synliggörs i ledorden kreativa, stolta, trovärdiga och respekterande

Om jobbet

Som verksamhetscontroller på Inlandsbanan arbetar du inom många verksamhetsområden. Du kommer bland annat vara ansvarig för beställningar, ändringar och utveckling för avdelningens järnvägsrelaterade IT-system. Du kommer också att handlägga ärenden avseende säkerhetsbevisning för våra trafiksäkerhetspåverkande arbeten kopplat till tillsynsmyndigheter. I arbetet ingår hantering av korrigerande åtgärder gällande avvikelser, risker, kontroller mm samt övervakning av dessa.

Arbetet innebär också uppföljning av drift- och underhållskontrakt för järnvägsanläggningen samt arbetsplatsuppföljning av kontraktsarbeten och miljökravsefterlevnad. Du kommer hantera underlag kopplat till övervakningsplaner gällande trafiksäkerhet för infrastruktur och trafikledning. Du hanterar egenkontroll inom de miljötillstånd som verksamheten innehar. Du kommer också att ansvara för registerhållning avseende kompetenser och hälsoundersökningar för personal, såväl anställda som entreprenörer, i säkerhetstjänst. I arbetet ingår också att leda projekt samt att handlägga ärenden till och från myndigheter men även interna ärenden.

Många av de beskrivna arbetsuppgifterna är idag utlagda på flera olika personer och eftersom denna tjänst är helt ny så är möjligheterna stora för dig att påverka hur arbetet ska genomföras.

Din profil

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning och ser att du har erfarenhet av systematiskt och metodiskt arbetssätt samt erfarenhet av att arbeta i en beställarorganisation. Du har också god vana att arbeta med externa kontakter som samarbetspartners liksom myndigheter och kommuner.

Du har en mycket god kommunikativ förmåga i såväl skrift som tal samt mycket goda kunskaper i Officepaketet.

Du har hög arbetskapacitet med förmåga att kunna prioritera dina arbetsuppgifter i rätt ordning. Du har ett gott omdöme och förmåga att självständigt fatta beslut utifrån lagar och krav. Du är analytisk och kan förklara och skapa förståelse hos andra samt en problemlösare som förmår att arbeta under press. Vi ser att du har ett driv och jobbar självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som verksamhetscontroller hos oss är det meriterande om du också har erfarenhet av mark, anläggnings-och/eller byggnadsentreprenader och då även entreprenadjuridik. Det är också meriterande, men inget krav, att ha erfarenhet och kunskap om svensk järnvägsinfrastruktur och dess processer. Erfarenhet av samhällsplanering/fysisk planering är också en styrka.

Förmåner 

Vi erbjuder dig förmåner som friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och sjukvårdsförsäkring. Vi arbetar i Lokstallet i Östersund, i fina lokaler med trevliga kollegor. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader. Heltid, månadslön enligt överenskommelse 

Ansökan

Du söker tjänsten via jeffersonwells.se där du laddar upp CV och personligt brev i pfd-format. Om du har frågor är du välkommen att kontakta rekryterinsgkonsult AnnaKarin Bergqvist på 070 - 377 20 63 alt mail annakarin.bergqvist@jeffersonwells.se.
 

Vi kan komma att intervjua före ansökningstidens slut sök gärna så snart som möjligt.

Sista ansökningsdag är 17 februari.

Kontaktperson

Du är också välkommen att kontakta infrastrukturchefen på Inlandsbanan Mats Portinson mats.portinson@inlandsbanan.se 070-324 50 11 eller facklig representant SEKO Tore Oskarsson tore.oskarsson@inlandstag.se 070-698 03 82.

GDPR
Genom att skicka din ansökan till oss godkänner du att Inlandsbanan AB hanterar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen.

Läs mer om Inlandsbanans verksamhet