Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
16 mar - 2022

Otto Nilsson ny tf vd för Destination inlandsbanan

Otto Nilsson blir tf vd för Destination Inlandsbanan AB. Han efterträder Björn Nilsson som i höstas meddelade att han väljer att avsluta sin anställning. Otto Nilsson är vd för moderbolaget Inlandsbanan AB sedan oktober 2021 och har även innehavt rollen tidigare mellan 2011–2016, då även som vd för bolagets båda dotterbolag. Destination Inlandsbanans uppdrag är att arrangera persontrafik på Inlandsbanan genom turisttrafik. Längs banan finns mängder av äventyr och upplevelser i storslagen natur och turisttrafiken syftar till utveckling av besöksnäringen i ägarkommunerna. Destination Inlandsbanan utvecklar reseupplevelser, säljer och marknadsför paketresor, tågluffarkort och biljetter.

- Vi från styrelsen vill tacka Björn Nilsson för hans arbete hos oss och önska honom lycka till på nya utmaningar. Björn har under sin tid som vd arbetat med att stärka vår produkt, öka kontakten mot våra kunder samt effektivisera vår organisation. Trots det svåra läget som pandemin har inneburit för oss så har vi lyckats komma ut med en ny produkt som är världsunik – Vildmarkståget, ett rullande museum där vi i ett samarbete med Järnvägsmuseet skapar en unik ångtågsresa genom Norrlands inland säger Stefan Ovrell, styrelseordförande Destination Inlandsbanan AB.

Arbetet med att fortsätta stärka bolagets position och skapa nytta för ägare, gäster och intressenter längs banan kommer Otto Nilsson att ta vid från 1 april.

- Målet är att 2022 kommer vara det bästa året gällande sommarturismen, bokningsläget ser mycket bra ut och det finns ett uppdämt behov av få möjligheten att resa. En annan viktig uppgift är att titta på en affärsmodell för kollektivtrafik längs banan, vilket genom de nya tågen kommer kunna ske både snabbare och säkrare än via buss eller bil. Det kommer minst sagt bli mycket att arbeta med och vi från styrelsen vill med stor glädje välkomna Otto som ny tf vd för Destination Inlandsbanan säger Stefan Ovrell.

För mer information kontakta gärna:
Stefan Ovrell, styrelseordförande Destination Inlandsbanan AB, 073-644 00 40