Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
01 feb - 2022

Nu söker vi en driven och relationsbyggande verksamhetsutvecklare inom persontrafik

Är du vår nya kollega inom persontrafik?
Har du erfarenhet av att arbeta med kollektivtrafiksfrågor, ett brett nätverk inom området och vet hur beslut fattas på regional och kommunal nivå sam hur man påverkar dessa? I sådant fall kan det vara dig vi söker!

Inlandsbanan AB går en spännande framtid till mötes i frågan om den reguljära kollektivtrafiken och vi ser nu vår möjlighet till att kunna påverka utvecklingen av att bedriva kollektivtrafik på järnvägen och söker därför efter en person som kan arbeta dedikerat med dessa frågor.

Hos oss på Inlandsbanan arbetar många kompetenta medarbetare inom flertalet olika områden. Tillsammans strävar vi efter att utföra vårt huvudsakliga uppdrag, att förvalta och utveckla Inlandsbanan, med en vision om att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.
Du kommer mötas av en positiv atmosfär och kollegor som tar sitt jobb på största allvar där alla medarbetare gör sitt yttersta utifrån sina kunskaper och erfarenheter. Vi strävar efter att jobba som ett team där vi tar tag i aktuella frågor tillsammans för att nå våra bolags- och affärsmål. 
För att jobba hos oss behöver du dela våra värderingar som synliggörs i ledorden kreativa, stolta, trovärdiga och respekterande

Om jobbet

Som verksamhetsutvecklare inom persontrafik på Inlandsbanan kommer du att ingå i marknad-och kommunikationsteamet. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara att arbeta med utvecklingen av den reguljära kollektivtrafiken och med stöd från dina kollegor komma fram till hur denna ska prioriteras om till Inlandsbanan. I rollen är du offensiv och driven i alla frågor inom området och ditt sätt att påverka din omgivning kommer spela en stor roll för vår interna målsättning.

Ditt arbete går ut på att bedriva ett strategiskt och utvecklande arbete för Inlandsbanans kollektivtrafik internt samtidigt som du med ditt breda kontaktnät påverkar och upplyser andra samarbetspartners på olika nivåer i samhället om dess betydelse för samhället i stort. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att ta fram beslutsunderlag och genomföra analyser med fokus på kollektivtrafik och hållbara resor. Du kommer delta i projekt inom kollektivtrafikutveckling. I arbetet ingår också omvärldsbevakning av de faktorer som påverkar kollektivtrafiken samt att ta fram relevanta beslutsunderlag för vår organisation för hur vi bäst ska kunna driva igenom våra mål och vision.

Vem är du och vad har du arbetat med tidigare?

Som vår nästa medarbetare önskar vi att du har en högskole- eller universitetsutbildning inom samhällsplanering, ekonomisk- eller teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet. Du har en förståelse för hur kollektivtrafiken fungerar och organiseras och du förstår vikten av påverkansarbete för att nå målsättningen. Du har ett brett kontaktnät, exempelvis inom regioner, länstrafiksföretag mm. I din roll har du koll på och kunskap inom relevanta lagar och regler. Erfarenhet av att arbeta i nära kontakt med näringslivet och dess betydelse för kollektivtrafiksfrågan är meriterande. Övriga meriterande kompetenser och erfarenheter som vi gärna ser är att du tidigare har arbetat i eller med en politiskt styrd organisation. Meriterande är också projektledning, utredningsarbete och upphandling. Du ska ha god verbal och skriftlig förmåga då det i arbetet ställs krav på en professionell framhållning gentemot externa samarbetspartners.

Vilka personliga egenskaper söker vi?

Rollen kräver att du som person är driven, att du brinner för frågan och att ditt engagemang speglas i ditt sätt att påverka andra både verbalt och i skrift. Du är inte rädd för att visa din innovativa sida och framhåller dina idéer på ett tydligt sätt. Vår nästa verksamhetsutvecklare är självständig i utförande av arbetsuppgifter.

Förmåner

Vi kan erbjuda dig en rad förmåner som till exempel friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, sjukvårdsförsäkring, kaffe och frukt. Vi arbetar i Lokstallet i Östersund, i fina lokaler med trevliga kollegor.

Låter det spännande?

Urvalsarbetet kommer att ske löpande varför vi rekommenderar att du gör din ansökan snarast möjligt.

Har du frågor gällande tjänsten så är du välkommen att kontakta chef för marknad-och kommunikationsavdelningen Therese Fanqvist.

I urvalsarbetet kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader. Heltid, månadslön enligt överenskommelse 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 28 februari 2022, skicka din ansökan till märkt med ”Verksamhetsutvecklare persontrafik”

Kontaktperson

Therese Fanqvist, Marknad- och kommunikationschef

070 328 91 82

Johanna Forsberg, HR-strateg

073 80 76 240

Facklig representant

Tore Oskarsson

Seko

070 698 03 82

GDPR
Genom att skicka din ansökan till oss godkänner du att Inlandsbanan AB hanterar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen.

Läs mer om Inlandsbanans verksamhet

Inlandsbanan AB är moderbolaget i koncernen Inlandsbanan. Vi förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Vårt ena dotterbolag, Inlandståg AB, erbjuder logistiklösningar och vårt andra dotterbolag, Destination Inlandsbanan AB, bedriver försäljning och paketering av resor. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.