Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
15 nov - 2022

Inlandståg anställer lokförare

Antal jobb: 2 st

Har du lokförarexamen och vill jobba i ett företag med ett sinne för flexibilitet och variation? Skicka in dina kontaktuppgifter till oss och låt oss berätta mer om vad vi kan erbjuda dig! 

Lokförare hos Inlandståg 
Lokförare är ett arbete med framtiden för sig och hos oss på Inlandståg innebär yrket körningar inom både gods- och persontrafik. Variationen av vilken körning du har samspelar med vilken säsong vi befinner oss i under året. Arbetstiderna på Inlandståg förläggs för det mesta under dagtid vilket innebär få nätter på bortastation. Utöver det är schemat förlagt på så sätt att delade turer snarare är ett undantag än en regel. 

På Inlandståg är din huvudsakliga arbetsuppgift att framföra våra fordon på ett säkert och inte minst miljöriktigt sätt. Arbetsuppgifter som också ingår i tjänsten är växlingstjänst och iordningställande av fordon inför körning. På Inlandståg är säkerhetsstyrningen vår viktigaste aspekt i utförande av arbete och vi arbetar kontinuerligt med förbättringar, därför ser vi positivt på våra medarbetares rapportering vid både stora och små förbättringsförslag.  

Som lokförare hos oss ges du möjlighet att samarbeta med dina kollegor inom andra yrkeskategorier så som verkstad och administration, på så sätt skapas ett involverande klimat där möjlighet till påverkan är en del av ditt dagliga arbete. 

Vad önskar vi av dig?  
För oss är det en självklarhet att du är utbildad lokförare och kan uppvisa betyg från din lokförarexamen samt ett giltigt förarbevis. Krav på godkänd hälsoundersökning utifrån gällande krav samt godkänt alkohol och drogtest är avgörande för om du kan arbeta hos oss eller inte. 

Som person är du stresstålig, uppmärksam och handlingskraftig. Att vara punktlig är förstås något som är fördelaktigt i ditt arbete samtidigt som vi söker dig som har förmågan att vara flexibel men strukturerad både när det kommer till planering av dina körningar och i din tillgänglighet. Du ska ha en god kommunikativ och skriftlig förmåga, främst i svenska men även i engelska.  

Inlandståg AB är ett av företagen bakom koncernen Inlandsbanan. Vi som arbetar inom koncernen är kreativa i vårt arbetssätt genom att arbeta lösningsorienterat, vi är stolta över att vara en del av koncernen Inlandsbanan och i detta speglas vårt engagemang och ansvar för arbetet. Vi är respekterande genom att vara lyhörda och förändringsbenägna och vi är trovärdiga genom att vi efterlever lagkrav, regler och förhållningssätt och har rätt kompetens på rätt plats. 

Om vi kommer överens så erbjuder vi dig tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. De förmåner du erbjuds utöver en fantastisk arbetsplats med många kollegor är bland annat månadslön, sjukvårdsförsäkring och ett generöst friskvårdsbidrag. För tjänsten finns möjlighet till stationering i antingen Östersund eller Sundsvall, alternativt i närliggande områden.

Har vi en matchning? Skicka då in dina uppgifter så snart som möjligt så hör vi av oss!

Har du frågor om tjänsten?

Ansök
Sök jobbet genom att skicka in din presentation till , märk din ansökan med ”Lokförare”, sista ansökningsdag är den 16 december 2022. 

 

Inlandståg lokförare