Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

« Tillbaka
14 nov - 2022

Inlandsbanan söker tågklarerare till Östersund

Antal jobb: 4 st

Vill du jobba på en arbetsplats som arbetar utifrån enorma möjligheter till samhällsutveckling, där hållbarhetsfrågan är A och O och där varje enskild medarbetare är en pusselbit för vår organisations framsteg? Jobbar du idag som tågklarerare i system M eller på en trafikcentral som fjärrtågklarerare? Sök då jobbet som tågklarerare hos oss med stationeringsort i Östersund med fjällen och friluftsliv som granne!  

Som tågklarerare ska du bidra till en optimal tillämpning av planerad trafik och underhåll inom ditt övervakningsområde i System M. Du har i uppgift att ansvara för och leda trafikverksamheter på ett trafiksäkert sätt i enlighet med regler och föreskrifter. För att känna dig bekväm i rollen som tågklarerare hos oss ser vi att du har ett sinne för flexibilitet och variation. Vår bana sträcker sig från Mora till Gällivare vilket kan innebära lokalbevakning av de olika driftplatser längs banan. I Östersund, där din placeringsort kommer vara, driftsätter vi just nu en ny trafikcentral där vi med hjälp av systemet Cactus TMS kan fjärrbevaka vissa driftplatser. 

I jobbet ser du till att säkerheten hålls, att trafikverksamheter och arbeten hanteras korrekt, du beslutar om vilka åtgärder som ska vidtas vid avvikelser och tilldelar restkapacitet.  

Som en del av ett team är du samarbetsvillig och för att kunna arbeta i en bransch som ständigt förändras är det av stor vikt att du är mottaglig för förändringar som på sikt kan förbättra vår organisation och vår nytta för samhället. På Inlandsbanan strävar vi efter att resenärer, kunder och operatörer ska uppleva våra erbjudanden som unika. Vi som jobbar här utgår från vårt huvuduppdrag om att förvalta banan med förståelse för att vi tillsammans ska utveckla den i takt med nutidens krav och behov.  

Vi vill att du som vår nya medarbetare ska trivas och må bra och har utöver månadslön, en rad förmåner att erbjuda, bland annat friskvårdbidrag, friskvårdstimme och sjukvårdsförsäkring. 

Du som söker, ska utöver gymnasieutbildning, ha gått grundutbildning för tågklarerare BSTKL System M eller System H, och arbetar kanske idag som tågklarerare eller fjärrtågklarerare. Förutom utbildning ska du ha goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift. Du är innovativ och tar för dig nya arbetsuppgifter och förbättringsarbeten. 

Som arbetsgivare erbjuder vi goda arbetsförhållanden utifrån lag, kollektivavtal och lokala avtal. 

Tjänsten innebär en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning med månadslön enligt lokala avtal. 

Har du frågor om tjänsten?

  • Trafikchef David Eriksson,  070-396 16 09 
  • HR-strateg Johanna Forsberg,   073 807 62 40 

Ansök
Sök jobbet genom att skicka in din presentation till , märk din ansökan med ”Tågklarerare”, sista ansökningsdag är den 11 december 2022. 

inlandsbanan huvudkontor