Tv-serie om fiske spelas in längs Inlandsbanan

Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka
Fiske i Dorotea

Tv-serie om fiske spelas in längs Inlandsbanan

Destination inlandsbanan AB och flera kommuner längs banan samarbetar för att visa de fantastiska fiskemöjligheter som finns. I sommar spelas TV-serien Fiskedestination in med fyra avsnitt av serien Fisketåget.
 

Intresset för en aktiv semester med friluftsliv är stort och längs Inlandsbanans sträckning finns storslagen natur och många fina fiskevatten.

– Det finns ett stort intresse för fiske och det är något som kan förena alla kommuner utefter Inlandsbanan. Mycket talar för att det här kommer att bli riktigt bra,säger Eva Palmgren, tf chef Destination Inlandsbanan AB.

Deltagande kommuner är Jokkmokk, Arjeplog, Storuman, Sorsele, Vilhelmina, Dorotea, Berg och Härjedalen.

Produktionen görs av Johan Broman, Tackle & event. Han är känd för många som fiskeguide och programledare för bland annat tv-serierna Fiskedrag, Fiske - lite djupare och Fiskedestination. De senaste åren har han producerat samt varit programledare för Fiskedestination för TV12 och TV4 sport. 

 Grunden i serien Fisketåget är att visa på de fantastiska fiskemöjligheterna som finns längs Inlandsbanan. Vi kommer fiska olika slags fisk i olika typer av vatten. Den röda tråden är att visa att alla kan fiska och uppleva naturen oavsett kunskap, ålder eller plånbok, säger Johan Broman.

Serien produceras inom ramarna för Fiskedestination och kommer att börja sändas vintern 2018. Inspelningen börjar i Jokkmokk 17 juli och avslutas i Sveg 3 augusti.

Några exempel på fiske i programmen är ytfiske efter gädda i deltaliknande Handsjön och driftingfiske efter storharr i Piteälven.

Tanken i förlängningen är att det ska vara möjligt att uppleva det som visas i tv-serien i form av fiskeresor där transporten sker med Inlandsbanans tåg och fisket sker i samarbete med entreprenörer i de deltagande kommunerna.

Logotype Fisketåget