Persontrafik

Bekväm och hållbar persontrafik

Att resa med tåg är bekvämt, socialt och hållbart. I vår fordonspark har vi rälsbussar och våra lokförare är utbildade och erfarna av att köra persontrafik, både med rälsbussar och lokdragna tåg. Vår erfarenhet av persontrafik är en möjlighet för dig som också vill chartra vagnar heller hela tåg.

Våra persontransporter sker i stor skala med biodiesel. Då kör vi våra fordon på det förnyelsebara bränslet HVO som minskar CO2 utsläppen med 90 procent.

På uppdrag av Destination Inlandsbanan kör Inlandståg rälsbussarna som går i turisttrafik under sommarmånaderna mellan Mora och Gällivare. Vi har även sedan 2012 kört Snötåget i samarbete med Destination Vemdalen, som innebär att det under vintern dagligen går persontåg mellan Östersund och Mora.

Inlandståg har även ett samarbete med Snälltåget som kör nattågstrafik från södra Sverige. Vi drar då med ett av våra lok nattågsvagnarna med resenärer som ska vidare från Östersund till Vemdalsfjällens skidområden. Sedan 2017 är hela transporten fossilfri. Fordonen vi använder i uppdraget, tågvärmevagn och lok, körs med fossilfria drivmedel.
Läs mer om samarbetet med Snälltåget.

André Eiremo

Produktionschef
Phone:
072-303 02 01
Profile picture for user Andre Eiremo
Ombord Inlandståg motorvagn Y1