Resetidsgaranti

Hos oss på Inlandsbanan reser man alltid med resetidsgaranti. Vi vill erbjuda våra resenärer en trygg och säker resa, både innan, under och efter din bokning.

Inlandsbanans mål är alltid att hålla tiden och följa de tidsramar vi satt upp. Ibland kan det dock uppstå problem vilket gör att tågen kan bli försenade.

Om ett av våra tåg skulle komma att bli försenat gäller självklart en resetidsgaranti. Vi erbjuder alla våra resenärer en trygg resegaranti för att på bästa möjliga sätt erbjuda bästa service.

Vi garanterar en resetidsgaranti

Vår resetidsgaranti på Inlandsbanan garanterar dig som resenär ersättning om våra tåg trots allt är försenade. Förseningen ska då ligga på minst 60 minuter. 

Vid denna försening kan du med vår resegaranti välja mellan en ny biljett för samma sträcka eller en kontant ersättning för den aktuella sträckan. 

Vid en försening på minst 60 minuter gers en resegaranti på 25 % av kostnaden. 50 % garanti gäller om förseningen ligger på 120 minuter eller mer.
Detta går i enlighet med ett EU-direktiv.

Köp biljett
Köp Inlandsbanekort

Resegaranti till Kammarkollegiet

Vi på Inlandsbanan har alltid som mål att du som kund alltid ska vara 100 % nöjd både innan, under och efter din resa. Inlandsbanans har därför ställt garantier till Kammarkollegiet enligt Paketreselagen/Resegarantilagen.