Resa Till Vilhelmina

När du ska resa till Vilhelmina är det Inlandsbanan du ska åka med. Vi erbjuder en trygg och bekväm resa och ger gärna tips på aktiviteter under din resa.

Kultur och natur i Vilhelmina

En resa till Vilhelmina erbjuder det mesta av det vackra Sverige. Vilhelmina i vackra Lappland är ett modernt samhälle med rikt kultur- och naturliv. Här passar alla in, unga som äldre, friluftsmänniskor, vildmarksvänner och kulturintresserade.

För friluftaren finns en stort utbjud av upplevelser. Varför inte vandra Sagavägen och Vildmarksvägen till Vilhelminas vackra fjäll och fjälldalar? Här möts du av en natur av dess like och får en inblick i den samiska kulturen bland kåtorna uppe i Fatmomakke.

I juli månad väcks orten till liv med sin traditionella kulturvecka, Nybyggarveckan, som är fylld av aktiviteter som grillkvällar, konserter och workshops. Följ med på guidade turer i den samiska kulturen eller besök den historiska marknaden under Hembygdsdagarna.

Sommaren i Vilhelmina är en fantastisk upplevelse, med många ljusa timmar som du kan njuta till fullo av.

Köp biljett
Köp Inlandsbanekort

Resa till Vilhelmina med Inlandsbanan

Vi rekommenderar dig att resa till Vilhelmina tillsammans med Inlandsbanan. För dig som endast har Vilhelmina destination kan enkelbiljetter snabbt köpas via vår hemsida. Men vi kan även erbjuda paket- och gruppresor fyllda med inspirerande och roliga aktiviteter. 

Kontakta oss via mejl eller telefon eller boka din resa direkt via vår hemsida.