Resa Till Sveg

Upptäck Sveg och det fantastiska Härjedalen. Du har du en härlig upplevelse framför dig. Sveg är ett fantastiskt besöksmål för turister, och med Inlandsbanan tar du dit hit både smidigt, tryggt och enkelt.

Sveg, som ligger vid vackra Ljusnan, är den största tätorten i Härjedalen som är Sveriges högst belägna landskap med en enastående natur. Här finns förutsättningarna att upptäcka, uppleva och överraskas. 

Sveg – en ort fylld med aktiviteter och upplevelser

Om du reser till Sveg så kommer du snabbt att förstå att Björnen är Härjedalens landskapsdjur och landmärke för orten. I Sveg kan man beskåda den enorma björnen, en installation på 80 ton och som är över 13 meter hög. 

Sveg erbjuder en mysig och gemytlig atmosfär med en mängd kaféer och hantverksbodar. Café Cineast lockar många turister med sina spektakulära och vackra utställningar från filmens värld. Att fikat dessutom är gott är ett plus i kanten.

Självklart lockar de fina fjällmassiven i väster till sig både extrema fjällrävar och mer oerfarna på kortare upptäckarturer. Här finns friluftsområden som passar de flesta.

Köp biljett
Köp Inlandsbanekort

Resa till Sveg med Inlandsbanan

Boka in en resa till Sveg tillsammans med Inlandsbanan. Vi garanterar en avkopplande resa till denna gemytliga och vackra ort, där du får uppleva både enastående natur och berikande kultur. 

Vi erbjuder både enkelbiljetter till staden eller kompletta grupp- och paketresor. 

Kontakta oss på Inlandsbanan så hjälper vi dig att hitta den resa till Sveg som passar dig bäst, eller boka direkt via vår hemsida.